Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich , jestem w posiadaniu bmw e38 4.0i 1994 , problem jest taki gdy odpalam kiedy jest wilgotno lub jak jest zimno na dworze cale drzy nie rowno chodzi jak by mial wyleciec silnik , kiedy uda mi sie ruszyc ,to przerywa , jak by palil na dwa gary chodzi dobrze jak sie rozgrzeje .

POMOCY POZDRAWIAM

Opublikowano
hmmm, jak będzie wilgotno i ciemno to niech ktoś odpala silnik a ty patrz czy nie ma iskry na deklu w okolicy cewki, tak zobaczysz czy nie masz jakiegoś przebicia. Co do samej cewki to chyba raczej podmiana
Opublikowano
dzis w nocy sprawdzilem i nic nawet iskierki , spryskalem silnik woda zobaczyc czy bedzie jakas iskra a tu nic , po odpaleniu silnik gasl po chwili , trzeba bylo dodac troszke gazu a w tedy sie dlawil i swiatla w srodku przygasaly . wiec nadal nie wiem co to moze byc prosze o pomoc
Opublikowano

Może czujnik temp co podaje info do kompa.

Ja mam od wczoraj trochę podobny problem ale jazda jest możliwa bez problemu. Tylko lekko bujnie bo nie pali dobrze na jednym garze, ale tylko na PB.

Opublikowano

Błąd żaden nie wyskoczy. Dlatego musi robić to ktoś ogarnięty, a nie podłączyć wziąć 60zł i powiedzieć, że nie ma błędu.

Trzeba podłączyć sprawdzić jak się auto zachowuje, odczyt z sond, czujnika temp itd. Ja kompa nie mam, ale wiem że dużo ludzi co podłącza kompa mówi że nie ma błędu i bierze kasę.

Znajdź kogoś z kompem co powie co i jak. Ja dopiero w czwartek/piątek jestem umówiony na kompa

Opublikowano
dostalem 5 cewek wymienie je zobacze czy cos dadza , ja goscia mam w porzadku od kompa nie zwodzi ludzi tylko wszystko sprawdza sumiennie nie na wariata i nic nie pokazuje na kompie. a sondy wymienilem z 3 miesiace temu nowki oryginalne. JAk poranki zaczely byc troche zimniejsze to zaczelo cos sie partolic . daj znac czy cos ci pokazalo na kompie , pozdrawiam