Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w maju kupiłem swoje BMW e60 525i z silnikiem 3.0. Samochod pochodzi ze stanów. Gdy go kupiłem czujnik w idravie pokazywał mi ze olej trzeba wymienic za 22tys km. Przejechalem samochodem 3 - 4tys km i teraz ten czujnik pokazuje ze olej mam wymienic za 16tys km. Dodam jeszcze ze poziom oleju jest ok. Zielone kreski sa przy napisie MAX. Czy te czujniki mogą sie mylić i byc nie aż tak bardzo dokładne ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to nie poziom oleju tylko inspekcja. odlicza kilometry do wymiany w zależności od sposobu jazdy i takie tam pierdoły
Opublikowano
W sumie samochod używam ciagle w trasie więc czy to znaczy ze taka roznica w przejechanych kilometrach a tym co pokazuje inspekcja to normalna sprawa?
Opublikowano
wszystko zalezy od stylu jazdy :-) w mojej 530 jak kupilem przejechalem 1 tys a z inspekcji spadlo 2 tys bo ja "testowalem"ale ja i tak patrze zeby wymieniac co 20 tys km i tyle.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.