Skocz do zawartości

prady problemy nie kreci e 39 2.0 benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam problem z moja e 39 touring 2,0 150 km, oto 3 tygodnie temu rozleciala mi sie pompa wody, wywalilo plyn na silnik , auto sciagneli znajomi i stalo do dzis rowne 3 tygodnie, podczs tego jak padla pompa zjechalem na pas awaryjny i sam ja zgasilem. dzis kupilem nowa pompe zmienilem, w trakcie wymiany ladowalem aku bo jak holowali to padl, zmienilem pompe zalalem plyn odlaczylem prostownik, zapalila na strzal, pochodzila ok 5min po czy lekko zaczela podnosic i obnizac obroty lampki wewnatrz leko swiecily mocniej i raz slabiej,kontrolka od poduszki i abs zaczely mruzyc, zgasilem ja na chwile i juz nie odpala, raz wszystko na liczniku sie swiecilo raz nie, podlaczylismy kable z aku drugiego auta wszystko sie swiecilo juz oki ale rozrusznik nie kreci nawet nie tyknie kontrolki nie przygasaja, nie mam zbytnio pojecia o pradach ale gdzie szukac, puknelem w automat i rozrusznik i nic to nie dalo, zalalo troche alternator ale ladowanie sie nie swiecilo jak zapalila,po odpaleniu widzialem z okolicy altka jakby dymek ale nie wiem czy sie zjaral zrobil zwar i cos padlo czy poprostu resztki plynu od temperatury sie wypalaly, moze ktos cos podpowie szukalem czytalem ale wole jeszcze popytac, z gory dziekuje za podpowiedzi
Opublikowano

Zanim zapytasz o cokolwiek zacznij pisać jak człowiek tzn. używać dużych liter na początku zdania, kończyć zdania ".", i używać polskich znaków bo temat nazwany jak Twój to mod zaraz zamknie. Jak masz na myśli "prądy" to tak pisz, a nie "prady".

Co do Twojego problemu to najpierw porządnie naładuj akumulator. W e39 jeżeli jest za słabe napięcie na akumulatorze to wogóle nie zakręci rozrusznikiem. Nie ma tak, że będzie kręcić aż zdechnie.