Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy na forum i mam pytanie dotyczace 740 z silnikiem4l chodzi o to ze podczas wypszedzania na wysokich obrotach silnik gaśnie i staje auto po pszekreceniu kluczyka w pozycję 0 nastepnie uruchamiam silnik i odpala bez problemu zrobila tak juz drugi raz czy ktos zna problem co to za przyczyna czy to moze chodzić o filtr cząstek stałych... :mad2:
Opublikowano

Napisz dokładnie jaki masz silnik. To jakiś swap?

W podpisie masz napisane, że to diesel co potwierdza bo piszesz o filtrze cząsteczek którego w benzynie nie ma i w żadnym e32 nie było

Opublikowano
mam silnik 4-litry v8 i prawdopodobnie niema filtra cząstek stałych ten rocznik 2000r a juz myślałem ze to :( dzisiaj go próbowałem tak do 3000 tys obrotów i nic się nie dzialo podczas jazdy oczywiście niewiem moze cos z deszczem bo wtedy padał deszcz ale silnik suchódki :mad2: pozdrawiam
Opublikowano
mam silnik 4-litry v8 i prawdopodobnie niema filtra cząstek stałych ten rocznik 2000r a juz myślałem ze to :( dzisiaj go próbowałem tak do 3000 tys obrotów i nic się nie dzialo podczas jazdy oczywiście niewiem moze cos z deszczem bo wtedy padał deszcz ale silnik suchódki :mad2: pozdrawiam

Napisz temat w odpowiednim dziale i poczytaj jak zatytułować temat.

Masz bmw e38 nie e32 a temat założyłeś w nie tym dziale co trzeba.

Podepnij auto pod kompa wtedy może wyjdzie co jest nie tak. Może pompa paliwa pada. Jeździsz na rezerwie często albo niskim stanem paliwa?

I nie ma takiego pojęcia jak "suchódki"