Skocz do zawartości

E46 330d, 184KM, nierówna praca na biegu jałowym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wiem,że tematów podobnych było już trochę ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Auto pali na dotyk, zimny czy rozgrzany, ale nie równo pracuje, trzęsie budą i kopci na niebieskawo nie zależnie od temperatury silnika(ciepły zimny- to samo). Po zwiększeniu obrotów wszystko wraca do normalności, gdy puszcze pedał gazu to znów zaczyna nierówno pracować. Nie zauważyłem jakiegokolwiek braku mocy, idzie jak powinien. Zacząłem sprawdzać czy nie pali na któryś z cylindrów odpinając po kolei wtyczki i okazało sie że po odpięciu 4 wtyczki nie było żadnej reakcji ze strony pracy silnika, dalej pracował nie równo czyli chyba na 4 gar nie pali. Diagnostyka komputerowa pokazała błąd świecy żarowej, czy to może być powód? Dziwi mnie fakt,że gdy dam gazu auto chodzi normalnie i ma poprawne osiągi co przy nie pracującym cylindrze byłoby niemożliwe. Proszę o opinie z waszej strony, co może być na rzeczy? Dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
Korekty inpą sprawdzone ? Może kompresja kiepska ? Był tu na forum gdzieś chyba podobny temat jakiś czas temu, ale jak się skończyło nie pamiętam :)
Opublikowano
Korekty jak i ciśnienie jest ok, we wtyczce którą odpiąłem z 4 garnka także jest napięcie a więc nie wiem w czym rzecz, czemu na wolnych obrotach ten cylinder nie pracuje a po zwiększeniu obrotów wszystko hula