Skocz do zawartości

523i 97r - Obroty same wzrastaja na sprzegle/czasami gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim autkiem e39 523i na 1 vanosie 97r.

pierwsza sprawa.

Ogólnie mam problem z obrotami, obroty strasznie wzrastają jak wcisnę sprzęgło a jak wcisnę hamulec to wraca do normy i spadają.

A jak nic nie wciskam żadnego pedału jak jadę to jedzie równo nic nie spada nie wzrasta a powinien zwalniać i obroty powinny spadać a wszystko stoi równo obroty jak i prędkość jak bym na tempomacie jechał.

ale to tylko w jeździe się dzieje na postoju to tak nie działa że jak wcisnę sprzęgło to wzrastają obroty.

Obroty na postoju od razu spadają tak jak powinno być..

Wkurzające to jest strasznie przy zmianie biegów obroty wzrastają aż wyje czasami jak długo nie przełączę biegu..

a druga sprawa.

jak jadę autkiem to potrafi szarpnąć i później po tym szarpnięciu w ogole nie ma mocy a jak zgaszę silnik i jeszcze raz odpalę to sie poprawia i ma moc taka jaka powinien mięć , czasem też lubi zgasnąć na światłach jak stoję , Lub na postoju na podwórku jak sobie silnik chodzi i nagle sam zgaśnie, jak zgaśnie to ciężko ma odpalić długo kreci..

Proszę o pomoc jak ktoś miął podobny problem..

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Problem rozwiązany przyczyna obrotów były opony;p

z przodu oponki (225/40/18) miałem inne niż z tyłu (255/45/18) i abs z kontrola trakcji wariował i od tego te obroty

a te gaśnięcie to wymieniłem 2 czujniki wałku rozrządu i wału...

Pozdrawiam

temat do zamknięcia...