Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem-zaświeciła mi się kontrolka przypominająca zegar przy diodach sygnalizujacych wymiane oleju(ale olej jeszcze nie jest do wymiany,bo świeci jeszcze jedna dioda zielona).Co to oznacza?Może juz ktoś miał taki problem.

Z góry dziękuje.

Opublikowano

:mad2: Bylo o tym nieraz na forum. Jest to inspekcja.

Przczytaj to co masz pod nickiem napisane i uzywaj opcji Szukaj,przeczytaj regulamin forum. :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tragedia, masz niezsynchronizowany zegarek w komórce z zegarkiem w samochodzie. Różnica ponad 5 minut może doprowadzić do unieruchomienia samochodu.

A tak na poważnie, to :search: !!! Nie raz, nie dwa, ale z 100 razy było.

(chodzi o inspekcję czasową co dwa lata, głównie wymianę płynu hamulcowego, potem kasujesz inspekcję i fruwasz dalej)

Kai
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi.Po prostu mialem 5 aut BMW i nie spotkałem sie z czymś takim.
Opublikowano

Nie złoście sie na Emitera. Pyta grzecznie i z pewnoscia oczekuje trafnej odpowiedzi.

A odpowiedzi były rozne.

Powinno byc natomiast tak.

Cyt. za oryginalna instrukcja do E39, str. 62:

"Symbol zegara oznacza konieczność wymiany płynu hamulcowego. Wskaznik nie uwzględnia przestoju kiedy akumulator jest odłączony. Dla spełnienia warunku wymiany płynu hamulcowego odpowiednio do upływu czasu nalezy uwzglednic ten okres".

Pozdr.

GO NAVY...
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi.Po prostu mialem 5 aut BMW i nie spotkałem sie z czymś takim.

Miałeś 5 aut, ale żadne zbyt długo - "no comments" ;)

Ja miałem 2 BMW i w obu się "spotkałem".

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)