Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym forumowiczem i mam na imie Krzysiek. Niedawno kupiłem BMW e36 316 rocznik 1992. Po zakupie zdziwiło mnie troche spalanie ponieważ za 110zł zrobiłem 140km wiec spala dość dużo. Odrazu pomyślałem że to przepływka wiec ją odłączyłem ale po odpaleniu było bardzo źle,samochód gasł,mulił sie i trudno wchodził w obroty wiec raczej wykluczam przepływke. Normalnie,po odpaleniu silnik troszke faluje a za jakies 10sekund obroty są ok. Po dodaniu dynamicznie gazu i puszczeniu go, obroty znowu potrzebuja kilka sekund by sie ustablizowac. Nie miałem jeszcze tyle kontaktu z silnikiem benzynowym bo jezdziłem dieslem ale wydaje mi sie że zapach spalin jest dosc mocny. Gdy ruszam z otwartymi szybami lub cofam to odrazu czuć spaliny,nie wiem czy to normalne. Prosze o wyrozumiałość i pomoc

Pozdrawiam

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Witam

Odrazu przepraszam za pos pod postem. Dzisiaj zrobiłem pomiary sondy lambda multimetrem. Ustawiłem zakres na mierniku do 20V i podłączyłem sie pod czarny kabel i mase sondy. Na wolnych obrotach jak i po dodaniu gazu wykazało od 0,12-0,70v :( Sonda jest sprawna czy uszkodzona?. Dodam że wyczyściłem wczoraj silniczek krokowy i falowanie troche zmalało,tzn gdy odpale zimny silnik obroty odrazu są ok a gdy odpalam goracy silnik występuje falowanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.