Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można gdzieś ustawić, aby za dnia migały światła przy zamykaniu drzwi? Nie widzę takiej opcji? :roll:

Pytam, bo czasami zdarza się, że zamykam będąc nieco oddalonym od auta i na głośnej ulicy nie słychać, że zamki "klapnęły". :duh:

Opublikowano
I jeszcze opcja automatycznego zamykania np. po upływie kilku minut? Jest taka? W VW miałem :mrgreen: :roll:
Opublikowano
To pierwsze tak, to drugie - nie. I raczej nie miales w VW. Co miales w VW to to, ze odbezpieczyles i nie otworzyles, to zamknie po iles minutach. I tak, to jest w BMW.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
A jak ustawić to pierwsze. Mam w opcjach zaznaczone wszystkie opcje dotyczące świateł. I nie mruga ZA DNIA (bo w nocy, to chyba światła po zamknięciu jakoś reagują). :)
Opublikowano
A jak ustawić to pierwsze. Mam w opcjach zaznaczone wszystkie opcje dotyczące świateł. I nie mruga ZA DNIA (bo w nocy, to chyba światła po zamknięciu jakoś reagują). :)

Tu: http://www.inchcape.com.pl/repozytorium/userfiles/viewers/f25-instrukcja/print/f25-instrukcja.pdf strona 34-36.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Masz rację, faktycznie to jest to.

Dodatkowo zauważyłem, że miga tylko 1 raz przy zamykaniu. To znaczy kolejne naciśnięcie "zamykam" (np. dla upewnienia, że już to zrobiłem wcześniej). Nie jest sygnalizowane. Trzeba otworzyć i zamknąć. :shock:

Opublikowano
Masz rację, faktycznie to jest to.

Dodatkowo zauważyłem, że miga tylko 1 raz przy zamykaniu. To znaczy kolejne naciśnięcie "zamykam" (np. dla upewnienia, że już to zrobiłem wcześniej). Nie jest sygnalizowane. Trzeba otworzyć i zamknąć. :shock:

Kolejne naciśnięcie pilota w kilka sekund po zamknięciu wyłącza czujniki przechyłu i ruchu wewnątrz. Dlatego lepiej otworzyć i zamknąć ponownie.

Opublikowano
Kolejne naciśnięcie pilota w kilka sekund po zamknięciu wyłącza czujniki przechyłu i ruchu wewnątrz. Dlatego lepiej otworzyć i zamknąć ponownie.

O! Czegos nowego sie nauczylem! Za instrukcja:

Wyłączenie alarmowego czujnika

nachylenia i ochrony wnętrza

Nacisnąć dwukrotnie przycisk pilota.

Lampka kontrolna zapali się na ok. 2 se‐

kundy a następnie będzie pulsować w sposób

ciągły.

Alarmowy czujnik nachylenia i funkcja ochrony

wnętrza zostaną wyłączone, aż do chwili ponow‐

nego zaryglowania.

Kiedyś było tak: