Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Szukam pomocy , porady na temat objawow mojego auta :( . W aucie mam wsadzony gaz i problem pojawil sie w taki sposob ze gaz sie wylaczyl pomimo tego iz byl (zaczol piszczec tak jak to robi kiedy jest pusty) po przejsciu na benzyne wydawal sie chodzic ok ale nie, mylilem sie... po zatrzymaniu kiedy stoi na wolnych obrotach szarpie mi nim nie jakos mocno ale odczuwalnie dosc. Auto jechac jedzie ale czuje jak by mial z polowe koni mniej . Bylem u gazownika ale on w instalacji LPG problemu nie widzi. Ogolnie problem ten nie jest staly , zaczyna sie kiedy przejade ok 60km (nie zawsze) potem jak postoi ze 2-3h jest normalnie czasem nawet podczas jazdy sie uspokoi. Dodam jeszcze ze zaobserwowalem inny problem silnik tak "buczy" huczy, nie typowo glosniej niz wczesniej . Prosze was jesli ktos jest w stanie mi powiedziec o co chodzi to baardzo bym prosil , ewentualnie jakie koszta .

z gory bardzo dziekuje za informacje jakie kolwiek :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dodaje pare faktow do tematu a wiec po podpieciu do kompa wyszlo pare rzeczy(wszystko jest po niemiecku wiec tlumaczylem to na wlasna reke ;d) podane sa takie dane :

1. Blad:

22 Zawór Wtryskowy Cylinder 3

Czestotliwosc 32

Logistikzahler(tego nie moglem przetlumaczyc) 40

N_32 640 00 rpm

MAF 119 84 mg/stk

VB 13.77 V

LAM_1 -22.27%

2. Blad to:

240 Zaniki Spalania Cylinder 3

Czestotliwosc 66

Logistikzahler 40

TCO 88.50 Grad C

N_32_TOL 768.00 rpm

MAF_TOL 147.07 mg/stk

MAF_BOL 136.18 mg/stk

Jezeli jest ktos kto potrafi mi bardziej przetlumaczyc o co chodzi w podanych wartosciach to bede niezmiernie wdzieczny (nawet zobowiazany) . Mechanicy mowia ze moze to by błacha rzecz np. swieca albo cos gorszego w kazdym badz razie auto musial bym zostawic a oni bede rozbierac silnik i szukac problemu ale ja nie moge sobie na to pozwolic bo aktualnie krucho z kasa bardzo i jezeli mi powiedza koszta 300-600zl to jeszcze ok ale jak np 800-2000 zl to ja nie mam i co powiem im zbierajcie auto do kupy a ja przyjade jak bd miec kase raczej kreca nosem na takie cos i jestem w kropce ;(( . A jezeli chodzi o buczenie i huczenie z silnika to nie bardzo z silnika sprawa wynika tylko z lozyska w kole :) z gory bardzo dziekuje za wszelkie informacje ;))

Pozdrawiam