Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio stałem się właścicielem bmw ;)

Problemem było dosyć spore kopcenie i czasami ciężki rozruch silnika. Na moc nie narzekałem,bo wydawało mi się,że dość dobrze jedzie jak na tak ciężki samochód. Postanowiłem przeczyścić EGR i przy okazji lekko dolot (EGR był BARDZO zabrudzony). Byłem pewny,że czyszczenie przyniesie dobre plusy,może nawet lepszą moc a tu.. [BAD]. Auto co prawda dużo lepiej odpala, nie kopci tak,ale bardzo odczułem spadek mocy. Nawet wczoraj gdy wyjechałem 500metrów od domu zgasła mi i nie mogłem jej odpalić. Po dłuższym kręceniu odpaliła,ale nie ma takiego odejścia jak wcześniej. Co może być przyczyną? Co sprawdzać? Gdzie szukać usterki? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję,że mi pomożecie :)

Opublikowano

Okej dzisiaj sprawdzę.

Jeszcze jedno to to,że rozładował mi się wtedy akumulator tak do samego końca,że nawet imobiliser nie mrygał.

Czy ma to coś związanego z resetem komputera?

Opublikowano

Właśnie tego nie wiem. Wydawało mi się,że wszystkie odbiorniki były wyłączone,a gdy rano przyszedłem to nawet lampka imobilisera nie mrugała.

Wszystko sprawdzałem i jest podłączone,filtr paliwa w dobrym stanie, wtryski odpowietrzone i dalej to samo. Trochę sporo kopci po wdepnięciu gazu.

Opublikowano

Sprawdzałem podłączenie i wydaje mi się wszystko ok. Jak sprawdzić czy to ten sterownik?

Ładowałem akumulator 24h,ale mimo wszystko nie naładował się do końca.