Skocz do zawartości

BMW E39. Nie chce przyspieszać przy gwałtownym depnięciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie forumowiczów jestem tu nowy.

W BMW e39 przy gwałtownym wdepnięciu pedału gazu nic się nie dzieje. Dopiero po odpuszczeniu i delikatnym wciskaniu gazu auto przyspiesza. Ktoś ma jakąś sugestie co to może być dodam że sprawdzona była pompa zasilająca , pompa wysokiego ciśnienia , zawór ciśnienia na filtrze paliwowym. Zdarza się tak że mimo powolnego wciskania pedału gazu auto nie przyspiesza i wtedy pomaga tyko zgaszenie i odpalenie silnika. Komputer pokazuje natomiast brak paliwa.

Dane autka :

Kod typu DP81

Typ 530D (EUR)

Typoszereg E E39 (2)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka STANDARDLEDER/LIGHTGELB (O7LG)

Data prod. 2001-01-08

Opublikowano
podepnij ja pod kompa dobrego kompa pewnie jakis czujnik jest uwalony. Moze byc rowniez sonda strzelona
Była podpięta pod hella gutmann mega macs 42 i nic to nie wykazało oprócz tego że mówi że brak paliwa.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kolego miałem to samo, sprawdź zawory podcisnienia przy turbinie i egr. Mozliwe, ze regeneracja lub ich wymiana. Ja swoje zregenerowałem i od razu różnica na plus :)
Opublikowano
Dałem do zregenerowania pompę wysokiego ciśnienia okazało się że bije tylko do 300 bar teraz jest wszystko w porządku