Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Posiadam X3 z 2005r. Mam problem z klimatyzacja a dokladniej mowiac z wiatrakiem ktory jest przy chlodnicy. Kiedy wlanczam klime nie zalancza mi sie wentylator. Sprawdzilem bezpieczniki w schowku i sa wszystkie dobre. Wentylator sprawdzony na krotko i dziala. Klima nabita wszystko szczelne. Czy jest jeszcze jakis dodatkowy przekaznik albo bezpieczk ?? Po podlaczeniu na komputerze nie pokazalo zadnego bledu od klimy.

Opublikowano
No przegladam wszystko i nie widze rozwiazania :-( Jade dzisiaj do goscia podłaczyc jego wentylator i zobacze czy zadział albo czy sie spali :-)
Opublikowano
No i miałes racje ;-) Wyciagnołem wentylator i przy samym silniku cienki kabelek poprostu wysunolem z tej gumowej obudowy.wiec sciagnołem gume z kabli przylutowalem cieki przewód i ?? Wszystko działa jak tra lala ;-) Wielke Wielkie dzieki za pomoc ;-)
  • 4 lata później...
Opublikowano

Coraz cieplej klimatyzacja się przyda, odświeżam więc. U mnie jak w tym temacie. Po włączeniu klimy, sprężarka się załącza, klima chłodzi, ale wiatrak się nie uruchamia wcale. Po pewnym czasie, zaczyna się kręcić i zaraz przestaje i tak w kółko, rozpędza się i zatrzymuje.

W podpiętym temacie, jedni piszą że tak ma być, że dopiero po osiągnięcia wysokiego ciśnienia czynnika wentylator zaczyna się kręcić, a inni piszą że w BMW jest jak w każdym aucie poprawnie działającą klima to cały czas kręcący się wiatrak...

Ktoś rozwieje moje wątpliwości, jak w końcu z tym wiatrakkem ma być?

x3334a545255abac1e52.jpg