Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam taki problem, otóż stopniowo w przeciągu powiedzmy kilku tygodni zaczęło unosić mi się tylne zawieszenie, teraz jest już na maxa podpompowane i nie wiem dlaczego ani co mam z tym zrobić, gdzie szukać przyczyny aby naprowadzić mechaników na co patrzeć, proszę o pomoc

jak komuś by się chciało to fajnie jak by podał w cm jak wysoko stoja wasze 7 np w miejscu od góry nadkola aż do ziemi i na jakiej feldze i oponie, oraz jak daleko jest próg od ziemi to będę wiedział ile opóścić

Opublikowano
Do opuszczenia jest cieglo ktore znajduje sie na srodku przed mostem, taki tam wygiety kawalek drutu, zerknij czy w ogole jest na miejscu. u mnie przerdzewial i tez samochod byl na maxa up. Wydaje mi sie ze miedze kolem a nadkolem powinno byc w okolicy 4-5cm ale moge sie mylic, ja tak ustawilem.
Opublikowano
Dziś zajrzałem pod auto i okazało się ze pękła ta dźwigienka regulująca ale od uderzenia jakimś kamieniem czy czymś, auto opuszczone już jak najbardziej można, narazie zrobione na sztywno ale kupię część i pojadę na montaż, ogólnie fajnie to wygląda jak auto się podnosi i opuszcza przy tej regulacji
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie, gdybym nie zakładał tego cięgiełka"popychacz wyciskowy" od regulacji nivo to czyli jest ono tak jakby wyłączone bo amortyzatory nie będą pompowały płynu hydraulicznego pod obciążeniem, to czy to w czymś przeszkadza jeżeli nie jeździ auto z bagażem teraz?

To częśc nr 2 tą potrzeba zamówić tak?

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/33_0453-regulacja-poziomuzawor-regelem-dod/vDD38128