Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Od niedawna jestem posiadaczem BMW 1 i zauważyłem dziwną rzecz jeśli chodzi o chwilowe i średnie spalanie.

Moja wersja to 120d i komputer pokazuje zazwyczaj koło 12l/ 100km przy umiarokowanej jeździe - co jest moim zdaniem dość wysokim wynikeim.

Ale zadziwił mnie fakt, że podczas jazdy na biegu z gory, chwilowe wynosi 99,9 l i wtedy średnie automatycznie zamiast spadać to rośnie.

Czy ktoś potrafiłby mi wytłumaczyć o co chodzi ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W opcjach IDrive w ustawieniach (settings) masz do wyboru zakladke Units.

Tam powinno byc w ustawienie jakich jednostkach masz wyswietlane spalanie.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Kolego wybacz, ale nie wierze, ze w ogole szukales tej funkcji.

Specjalnie dla Ciebie nagralem filmik.

Jesli to nie pomoze, to jedz do ASO, tam ci na pewno pomoga :)

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
aby zmienić jakie kolwiek ustawienia, trzeba to robić odrazu po odpaleniu samochodu, jedynie wtedy to jest możliwe

Ciekawa teoria...

Chyba jednak bez pokrycia w rzeczywistosci, bo ja te ustawienia zmienialem bez odpalonego silnika...

Opublikowano
no to może nie dokońca dobrze to sprecyzowałem, nie można tego zrobić podczas jazdy, ponieważ raz próbowałem i nie ma zadnych ustawień dopiero zaparkowałem samochód, zgasiłem, zapaliłem i są wszystkie ustawienia
Opublikowano
Podczas jazdy się nie da niektórych ustawień, to fakt. Ale wystarczy się zatrzymać (np. na światłach :P) i już funkcja się pojawia.
Opublikowano
Nie wystarczy poprostu włączyć zapłonu..? Nie mam navi z idrivem ale i bez tego wszystkie ustawienia które są dostępne pokazują sie dopiero po włączeniu zapłonu.. :)
Opublikowano
tak dokładnie wystarczy uruchomić zapłon lub stanąć na światłach, ostatnio kasowałem wymiane oleju i ustawienia wszystkie pojawiają się gdy mamy stoimy w miejscu