Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Odkad kupiłem auto miałem mały odprysk na prawym tylnim nadkolu. Wynikał od z tego, że poprzedni wlasciciel gdzies obdarł bok.

Teraz pojawia się w tym miejscu pełno małych pecherzyków (foto)

http://i40.tinypic.com/2wedvzt.jpg

http://i40.tinypic.com/2yovafl.jpg

Nowe- jeszcze świeże (nie zardzewiałe) zadrapanie poprawiła mi pewna Pani przy biedronce na parkingu =.='

Na szczescie poprawiła tylko to co chciałem dać do roboty.

Moje pytanko: Czy lakiernik da radę zrobić ten boczek? Blacha jest wgięta - nie wiele ale widac wgniecenie. Jaki może być tego koszt?

Myślę też nad całkowitym odnowieniem lakieru. Ponieważ z drugiej strony pop. właściciel ppozostawil ryse od drzwi po błotnik tylni. Do malowania jest też tylni zderzak :P

Opłaca się bardziej całkowite odnowienie czy odnowienie wymienionych tylko części?

Boję sie, że jak dam każdą czesc do roboty to bede miał tęczę na aucie. Już mi wystarczy, że zderzak przedni i maska są od innego modelu :P Bo różnią sie kolorem- minimalnie ale zawsze :(

Czekam na odpowiedzi :)

Opublikowano
Jak dobrze widzę to jest to srebrny kolor, a więc "najgorszy" kolor do malowania. Jeżeli lakier na pozostałej części auta jest ok, to nie pchałbym się w malowanie całości tylko zlecić robotę dobremu lakiernikowi, który dobrze przygotuje do malowania, zabezpieczy przed rdzą, zgubi odcięcia lakieru i można malować do "lini" (czyli załamań, listew). Wówczas nie będzie Cię to kosztować majątku, a będzie to dobrze wyglądać. Oczywiście wszystko zależy od Ciebie, bo możesz przecież pomalować całe auto, zapłacisz więcej, ale masz nowy lakier na całym aucie. Osobiście wybrałbym pierwszą opcje
Opublikowano

Jest to kolor "silbergrau metallic"

Po umyciu super wygląda bo ma taki jakby brokat :P

1 właściciel miał 2 stłuczki.

za 1 razem był to prawy błotnik i dał go zrobić w ASO. - nie widać cienia różnicy.

za 2 razem już dał robić maskę i zderzak lakiernikowi... Efekt? Po umyciu i w słońcu widać różnicę odcieni pomiedzy tymi częściami a np. błotnikami.

Ile może kosztować odnowienie / polakierowanie całego auta na nowo? Wliczając w to poprawki blacharskie (wgniecenia itd.)?

Opublikowano
Jeśli są już bąble to prawdopodobnie blacha jest już dobrze skorodowana. Wyczyszczenie i lakierowanie może tu pomóc tylko na jakiś czas...Tylko spawanie. Można zrobić na srebrnym kolorze zaprawke na przejście. Jest to bardzo trudne ale wykonalne. Lakieruje pojazdy od 89r . Jeśli chodzi o ceny lakierowania auta to sa one rózne. Przeważnie tanio to jest drogo....(dobre materiały i wiedza kosztują...) Najlepiej wybrać lakiernika z polecenia i tam zostawić swoja BUME.
Opublikowano

Kolego. Tych bombli nie bylo. Na zdjeciach wygladaja duze a maja ok 1cm od rogu blachy.

Tak jak mówisz. Dam go do gościa który z dosłownie 10cm dziury rdzy w Vito zrobił gładziutką blachę, która nie odbiega nigdzie kolorem.

Mam nadzieje że w 500zł się zmieszcze za to zarysowanie

Opublikowano
Za 500 złto musi zrobic idealnie. Ważne jest żeby na gołą blache po pracy blacharskiej położył najpierw podkład epoksydowy.Powiedz o tym lakiernikowi. Mało kto to robi... Potem szpachlowanie podkład itd. Ważne i to bardzo jest zabezpieczenie od srodka błotnika. Pilnuj zeby ranty błotnika były dobrze domalowane. Mało kto na to zwraca uwage...Powodzenia.