Skocz do zawartości

BMW E36 brak prawego kierunkowskazu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mam pytanko, podłączałem u swojej buni kierunki w lusterkach, podłączyłem na zasadzie przecięcia kabli przed żarówkami z przodu kierunki, podłączyłem kabel do kabla i ok działało 2 dni. Po dwóch dniach wchodze do auta i nie działają ani kierunki ani awaryjne. Sprawdziłem jeden bezpiecznik przepalony. Po wymianie działa mi tylko lewy kierunek i tak samo awaryjne :( :( tylko lewa strona. Odłączyłem kierunek z lusterka i dałem kable tak jak były orginalnie jednak lipa nadal nic się nie dzieje jak daje prawy kierunkowskaz to nic nie cyka :( Cóż mogłem źle zrobić, co się mogło zepsuć ? bede wdzięczny za porady. pozdrawiam
Opublikowano
może przerywacz się upalił zdejmij z niego obudowe i sprawdź czy nie jest upalony brudny itp, może jeszcze jakiś bezpiecznik?
Opublikowano
jak daje lewy kierunek to słychać jak cyka w prawo zero reakcji, bezpieczniki wszystkie przy silniku sprawdziłem jeden był przepalony wymieniłem i pokazał sie lewy kierunek ale prawego niema.
Opublikowano
wyjmij przerywacz i sprawdź czy prąd do niego dochodzi jak jest na na prawo kierunek włączony, a awaryjne też nie działaja na prawej stronie?
Opublikowano

tak to jest jak się zakłada chińskie gówno.... ;/

pewnie poszlo zwarcie i spaliło cos, jesli spaliło bezpiecznik to tak jak pisza wyzej, zobacz na przekaznik, jak znajdziesz przekzaznik podlacz go na krótko kabelkami i wtedy powinny wszystkie kierunki sie zaświecić

Opublikowano
kamil, chińskie nie chińskie niewiem, kupiłem już auto z takimi lusterkami ale nie podłączone były. Chciałem podpiąc no i skończyło się jak skończyło. Jak to podłączyć na krótko ? Bo niemam bladego pojęcia.
Opublikowano
niema mnie w pl.Ale nic byłem u znajomego przełożyłem jego przerywacz i ok działa. Teraz moge jechać kupić nowy. dziękuje za pomoc. i pozdrawiam