Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze dobrze nie ruszylem po zakupie i juz check engine... Pojechalem na diagnoze i sprawa wyglada tak : błąd 73 Pole rozpoznawania chlodzenie. Usterka elektryczna. Po zaglebieniu się w sprawe komputer pokazuje temperature cieczy wychodzącej na przemian - 48 i 0 i tak skacze co sekunde.

Kolejny błąd to AB Zasilanie paliwem. Zwarcie do plusa.

Przerabial ktos te błędy ? E46 318i 2001

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Błąd 73 to błąd pokazywany na programie diagnostycznym BOSCHA na impie ma się 115 czyli coś nie tak z temperaturą cieczy w układzie chłodzenia, wymieniłem termostat i czujnik cieczy na wylocie z chłodnicy i dalej to samo. Został ostatni czujnik pod kolektorem dolotowym... błąd AB zasilania paliwem to słynny błąd numer 171 według impy i w sumie nie wiadomo o co dokładnie chodzi bo byk pojawia się sporadycznie co kilkadziesiąt kilometrów. Ja jestem na wymianie przepływomierza, dla potomnych poinformuje co było jego przyczyna jak dojdę :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Błąd 73 to błąd pokazywany na programie diagnostycznym BOSCHA na impie ma się 115 czyli coś nie tak z temperaturą cieczy w układzie chłodzenia, wymieniłem termostat i czujnik cieczy na wylocie z chłodnicy i dalej to samo. Został ostatni czujnik pod kolektorem dolotowym... błąd AB zasilania paliwem to słynny błąd numer 171 według impy i w sumie nie wiadomo o co dokładnie chodzi bo byk pojawia się sporadycznie co kilkadziesiąt kilometrów. Ja jestem na wymianie przepływomierza, dla potomnych poinformuje co było jego przyczyna jak dojdę :)

I jak kolego? Pomogła coś wymiana przepływomierza? U mnie podobna sytuacja jak u Ciebie, pierwsza jazda i "AB Zasilanie paliwem. Zwarcie do plusa." (ale jest to jedyny błąd) Po wykasowaniu zrobiłem 200 km i znów się pokazało. :(

Edytowane przez uicsog
Opublikowano
do sprawdzenia kable miedzy czujnikiem płynu, a sterownikiem silnika.

drugi błąd hmm kable do wtryskiwaczy? moze pompy paliwa

lobo, czy kable do wtryskiwaczy / pompy paliwa to jest coś co mogę sprawdzić samemu? A mówiąc samemu mam na myśli brak wymiernej wiedzy o silnikach :wink: