Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mad2: :mad2: Mam problem z pracą silnika na benzynie.pewnego dnia okazało sie że padł "modulator"od gazu i autko jeżdziło na gazie i na benzynie równocześnie -jako ze u mnie jest uszkodzony wskażnik paliwa nie widziałem ze ubywa paliwo- i tak jeździłem chyba ze dwa dni na pustym baku więc pompa wydaje mi się ze jest jeszcze cała bo robiłem trasy po 5- 8 km - pojechałem do gazownika zrobił mi teraz odłączenie pompy paliwa jeśli jadę na gazie - a modulator podłączył jakoś na krótko przez przekaźnik czyli powinno być ok. na drugi dzień pojechałem do niego bo na paliwie nie równo bmka pracowała tak jakby było mało paliwa

( było 10 litrów)myslałem może mało więc zalałem dodatkowo 15 dalej nierówno chodzi- podejżewaliśmy że to jednak padła pompa paliwa- założyłem nową i... pompa chodzi ale auto niepali na niej tak jakby w ogóle ni dochodziło paliwo co to może być! na gazie chodzi bez zażutu-

bmw e36silnik m 40 1,6

Opublikowano
Masz na myśli zepsuty emulator wtryskiwaczy Pb? Jeśli tak to on może być przyczyną nierównej pracy silnika.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
tak jak kolega pisze powyżej,ale nie zgadzaj sie na rozłaczanie pompy bo za pare dni bedziesz robił wtryskiwacze-nie chce byc złym prorokiem ale jesli nie elektronika to pociągnelo ci syfu ze zbiornika i sie gdzies przytkało.moj brat przejechał sie bez Pb do roboty 10km i teraz szuka pomki,bo zmielilo sie wniej wszystko na cacy.pozdro