Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam e46 2003r coupe z skladanymi lusterkami wraz z pamiecia w fotelach,

jakis czas temu ktos mi rozbil prawa strone lusterka czyli zostalo wyrwane wraz z tasma(kablami), znalazlem zamiennik tylko okazal sie z cabrio i teraz moje pytanie poniewaz po montazu oraz wpiecia kabli nie dziala mi ani strona kierowca ani pasazera jakby cos blokowalo czy jest mozliwosc zaprogramowania na nowo tych lusterek czy poprostu ten model u mnie nie podejdzie? po odlaczeniu luterka pasazera wszystko jest w normie moge przestawic skladac lusterko kierowcy.

Opublikowano

Cabrio i coupe ma najprawdopodobniej identyczne lusterka, pozostaje kwestia czy kupiłeś zamiennik z odpowiedniego rocznika (są wersje z taśmą lub zwykłymi kablami oraz modułem wbudowanym w lusterko lub osobnym w drzwiach). Z tego co wiem lusterka nie trzeba programować ale mogę się mylić.

Ja mam podobny problem z lusterkiem po stronie kierowcy (model 04.2004, z taśmą i modułem pamięci wbudowanym w lusterko), a stronę pasażera mam w oryginale więc mogę sprawdzić numery części. Sprawdź po numerze vin w aso jakie powinno być lusterko albo podaj 7 ostatnio znaków nr vin.

BTW gdzie znalazłeś zamiennik? Ja nie mogę nigdzie znaleźć lusterka z taśma i pamięcią.