Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

mam automat 5hp30 w wersji PRND M+/- 12345

i mi się jeden z przełączników psuć zaczyna.. ten co odpowiada za literki PRND 12345 na zegarach,

czyli światełka na skrzyni są ok, i święci się to co wybrane, ale na desce nie zawsze łapie i trzeba trochę

poruszać dźwignią żeby załapało.

gdzie może być ten przełącznik i jak go wyciągnąć i czy trzeba dużo auta rozbierać ?

Opublikowano
Jeżeli dobrze pamiętam to jest przykręcony,ale żeby do niego dostać trzeba troche rozbebeszyć kasetę.Jeśli będziesz czegoś potrzebował daj znać mam całą kasetę.
Opublikowano
dzięki wielkie, a ta kaseta to co to jest (tak opisowo) ? coś co się demontuje od góry czyli z kabiny czy coś z dołu ?
Opublikowano
oki mam z googli: " kaseta sterujaca znajduje sie odrazu jak sciagniesz miske olejowa...wyciagasz filtr i masz kasete."
Opublikowano
Jaka miska? Kaseta czyli lewarek zmiany biegów razem z całym ustrojstwem wokół lewarka w tunelu środkowym.
Opublikowano

mttj czytam te posty i czekam z utęsknieniem aż zajeździsz tą biedną siódemę i w końcu przestaniesz pisać na forum

Najpierw mówisz że katowanie spoko loko a post później nadajesz co znowu popsułeś w swojej...po prostu masakra człowieku.

Opublikowano
W motoryzacji zawsze chodzi tylko o to jak dużo chcesz wydać. e38 jest tanie jak barszcz jeśli zakładać że mamy 1000 zł na naprawy co miesiąc. Jeśli liczył ktoś jedynie żeby starczyło na benzynę to może się grubo zdziwić jak nagle coś strzeli.
Opublikowano

e38 się tak nie psuje

na razie koło 10mc jeżdżę i wydatki to było:

-~~~1.5k naprawy

-18k paliwo

-6.2k auto

więc inie przesadzajmy, to naprawdę bardzo tanie auto w naprawie, z tym że jako jedyne

wymagało lawetowania jak się stacyjka popsuła i się zgasić nie chciał