Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Mam w tej chwili zamontowane ringi I generacji (66 smd) z modułem świateł dziennych od jafry.

Kiedy jadę z włączonymi ringami, mijający mnie mrugają żebym włączył światła :duh:

Czy ktoś ma zamontowany ringi II generacji- 120 smd? Jak one się mają do jazdy w trybie dziennym? Faktycznie warto dopłacać do większej ilości smd?

http://www.jafra.com.pl/ringi-smd-528-led-bmw-e46-4d-5d-biale-super-jasne-drl-szczecin.html

Pozdrawiam

Opublikowano

po to są fora by m.in nie dac sie nabrac kłamliwym handlarzynom wiec dobrze ze zapytałes

te ringi co pokazałeś: jakie one tam są II generacji...banialuki durnego sprzedawcy dla frajerów, to dokładnie te same ringi co masz tylko mają wiecej takich samych diód upchanych i dwa razy wiecej watów jedzą to jak by miec żarówke 10W i mysleć że żarówka 20w to drugiej generacji ...

gdyby miały one wydajność 130-159lm /1W tyle co diody CREE xp-g to można by nazwac je najnowocześnieszymi ...

http://www.alltech24.pl/zdjecia_allegro/led9/cree20w/h8-cree1.jpg

ale bardzo daleko im do takich z opisu wynika że wydajość mają w okolicach 50lm/w ale że świecą 180stopni do okoła to może 5% światła wysyłane jest do przodu we własciwym kierunku stąd niskie [cd] ...poza tym diody 3014smd produkowane w Shenzhen china są juz od kilku lat i dzis są widywane w najtańszych urządzeniach z marketu ( najnowoczesniejsza technologia ?)

Mam w domu na suficie halogenki na 44diodach 3014smd dałem za nie chyba 18zł rok temu (jedne z najtańszych) swiecą nawet nieźle bo szeroko nie za mocno ale i tak nieźle jak na 4,4W

High Output ! 10000mcd LEDs -- Przy takiej mocy światła, RINGI SMD mogą być zastosowane jako RINGI do Jazdy Dziennej DRL

wymagana intensywność światła reflektora do jazdy dziennej od 400 do 1200cd [kandeli] Przepis ECE-R87 i ECE-R48 (wyciąg) Prawo obowiązujace na terytorium UE czyli w Polsce

--- Jak ktoś miał fizyke w podstawówce to wie, że 10000mCd to 10cd x2 na strone =20cd na reflektor :duh: czyli wciąż minimum 20 razy za słabe !!!by mogły służyć jako DRL :cry2:

ale gosciu specjalnie napisał 10000mcd mega power bo brzmi groźnie mimo ze to tyle co kot napłakał ...typowy ściemniacz z allegro wciskający chinszczyzne

Ringi II generacji - czy warto

warto co? ... wydać 4 bańki by ludzie przestali mrugać ;) ?

dane producenta : 0.1W*126/12.6W each ring --54W komplet ... swiatła do jazdy dziennej wymyślono po to by oszczędzać prąd w dzien czyli zmniejszyc zużycie paliwa normalne DRL mają od 6-20W do max 40W komplet L+P i to homologacja

Cena: 1kpl 4szt ring $44,57 USD

Koszt przesyłki: $8.53 USD do POLSKI kurrier: China Post Air Mail

cło : brak zbyt niska wartość zwolniony z cła

Koszt całkowity : $55 USD = 170zł !!!

Dostawa w ciągu 15-34dni można zamówić 1kpl przewiń sobie na dół tam masz zdjecia na aucie

(to są dokładnie te własnie ringi na tych samych diodach tylko od prawdziwego producenta kitajca koles sobie zamówił je od niego wymyslił kilka bzdur i fantazji dla naiwnych wymyślił se producenta V-STAR który wogóle nie istnieje i żeni 100% drożej ... )

lampa z xenon A+A

http://www.aliexpress.com/item/2013-New-Arrival-hign-power-led-car-light-3014-SMD-126-LEDS-car-auto-headlight-for/990072521.html

bez xenona A+B

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-ultra-bright-126-SMD-3014-led-Angel-Eyes-kit-for-BMW-E46-non-projector/1069353822.html

jak juz to warto może poczekać te 2tyg dłużej i 170zł czyli polowe zaoszczedzic (a chyba sie nie pali a sama robota taka sama ...do koszyka, przelew i czekasz na listonosza)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeję temat ;)

PanMiyagi dosadnie wytłumaczył co do charakterystyki i sprzedawców tych ringów 2 generacji ;) No ale ja jestem wciąż ciekaw JAK to się prezentuje na żywo, wiem, że zdjęcia tego nie pokażą a sprzedawca napisze może bajkę.. Wiem, że obecnie lepszych ringów DRL do E46 nie ma w ofercie chyba. Interesuję się takim zamontowaniem tego, do sprzedawców z jafry napisałem to mi odpisali, ze (cytuję) "tak samo mocne światło jak w nowych modelach BMW od 2013 roku, jak nie mocniejsze.."

Nadaje się to jako światła do jazdy dziennej? Czy pawiany na drodze będą dalej mrugać a dziadki z chodnika paluchem na asfalt machać?