Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was porównywał spalanie z włączoną klimą a bez niej ?

zauważyłem, że u mnie to różnica najmniej 0.5 litra choć wydaje mi się, że prędzej 0.7-0.8, jak jeździłem 2.0D to miałem to gdzieś a tutaj widzę wyraźnie, że pali więcej. Tak wiem, że ma prawo itp, ale czy w 3.0benzynie AZ tak więcej może palić ??. Klima chodzi jak najbardziej ok, nic sie nie dzieje, kompresor pracuje cichutko, chłodzenie jest jak trzeba.

Myślę, czy nie jechać nabić od nowa i zmienić olej w klimie. Bo spalanie bez klimy jest widocznie odczuwalne. Mając dizla nie widziałem specjalnej różnicy ( może tak nie wnikałem )

pzdr. Łukasz

Opublikowano
w 2.0D 177km spalanie tez jest wyższe o 0 5 do 0 8 lt. a wymiana czynnika i oleju nic nie daje możesz tylko pogorszyć sobie jak zapowietrzą ci układ klimy :nienie:
Opublikowano

Silnik N47D20C 177KM bez klimy i na oponach 205/55 R16, jazda autostradowa 130-140km/h spalanie 5.1l/100km, 2os. + dwie torby podrozne w bagazniku.

Po zmianie na opony 225/45 R17, jazda autostradowa 130-140km/h, auto wypakowane na maksa tj. 4os. + bagaznik zaladowany po sufit z klima 6l/100km.