Skocz do zawartości

320Ci - Problem z komunikacja z modułami IFH 0009 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Probowalem juz kilku wersji INPA i wciaz to samo, brak komunikacji z modulami ?

W zakladce silnik, wszystko moge sprawdzic, czytac, kasowac, podgladac. Ale nie moge sie polaczyc z innymi modulami w aucie. blad jaki wywala to IFH-0009 przy probie polaczenia z modulami.

K + DCAN na USB od "nerwusa", sprawdzalem kabel na E91 i wszystko dziala, wiec kabel chyba jest dobry

w aucie wszystko dziala, zadnych problemow z elektronika itd, bezpieczniki wszystkie ok, probowalem wyciagac bezpieczniki od poszczegolnych elementow i sprawdzac, ale dalej to samo, jutro moze uda mi sie podpiac pod inna E46, moze nawet uda mi sie wyciagnac zegary i sprawdzic w mojej, bo byc moze to problem z zegarami, bo przez nie podobno wszystko idzie, a silnik jest osobno

odlacze kleme na noc i zobaczymy rano, moze taki reset pomoze...

blad jaki wywala to IFH-0009 przy probie polaczenia z modulami, a z zegarami IFH-0006

Jakies pomysly ?

Update :

Wziolem DCAN z mysla o przyszlosci.

Nie mam od kogo pozyczyc kabla kkl, tu u mnie nikt nie ma takich rzeczy i nie znam nikogo z polakow ktory ma e46. Chyba ze ktos z forumowiczow jest tu gdzies w poblizu i moglbym sprawdzic, bo nie ma sensu kupowac, zanim sie nie sprawdzi. Moze jutro uda mi sie sprawdzic na innej E46 i moze nawet bedzie mozliwosc podmienic zegary, ale nie wiem bo ciezko sie o comolwiek angoli a co dopiero poprosic o zegary :)

Wie ktos jakie powinno byc napiecie na pinach do komunikacji (7 i 8) ?

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--