Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, otóż sprawa wygląda tak, nie znam sie na tyle dokładnie więc pytam:

Czy jest możliwość zmiany silnika z 2.5TDS na 3.0D ? Czy podejdzie instalacja silnika ?

Posiadam bmw e39 2.5tds z 98r automat, padła mi głowica, pompa wtryskowa i mam przejechane okolo 350tys km, Podliczając koszta ogólne naprawy silnika stwierdziłem ze wymienie go na inny używany

i zastanawiam sie czy była by możliwość zamontowania 3 litrowego Diesla z tej samej seri e39, pytam forumowiczów czy moge sie w to pchać ? jakie zmiany są miedzy 2.5tds w instalacji i ogólnym montarzu od silnika 3.0D Samochód jest ze skrzynią automatyczną. Da się to zrobić ? czy lepiej sie nie bawić w to i po prostu wrzucic ten sam typ i miedz to w dupie ?!

viewtopic.php?f=72&t=117890

Edytowane przez dstyrna
Opublikowano

Wrzuć ten sam typ. Koszta będą inaczej przeogromne. Cała instalacja komp, skrzynia gdzie 3.0 to prawie wszystko automaty, sprzęgło, dwumas, I cały napęd hamulce i masa innych rzeczy.

Od czego padła ci głowca? Układ chłodzenia miałeś sprawny?

Zmień tytuł bo go zamkną.

Opublikowano
Własnie też tak myślałem, jest masa ogromnych rzeczy ktore trzeba zmieniac, dlatego własnie zadałem to pytanie na forum. Dzieki serdeczne za odpowiedz, pozdrawiam beemowiczów
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.