Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Otóż mój problem wygląda następująca: Bmka jest mułowata i na biegu kręci się do 5 tys, strzela w rurę. Co może być przyczyną?
Opublikowano
może być kilka przyczyn np przepływomierz powietrza. odepnij kostkę od niego i przejedź się i zobacz czy jest jakaś różnica. a tak w ogóle to jakaś diagnostyka komputerowa by się przydała..
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Dzień wcześniej koleś zatrzymał się na moim zderzaku, trafił mnie w końcowy wydech. Czy przez to mógł się posypać? Sprawdzę katalizator, jak nie będzie to, to będę się martwił i szukał dalej
Opublikowano
Ok, dzięki za pomoc. Jest duże prawdopodobieństwo że to kat, byłem u drugiego kolesia na diagnostyce, nie wyskoczył żaden błąd. Przystawiłem rękę do końcowego wydechu i ewidentnie coś go przytyka, spaliny wylatują z przerwami przy 5tys i słychać hałas na wysokości kata
Opublikowano
Jeszcze raz dzięki, pozostaje mi teraz czekać na rzeczoznawce który wyceni szkodę i trzeba będzie naprawić autko.