Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedługo mija rok od wymiany oleju w silniku (jeżdże na pełnym syntetyku) zrobiłem na nim trochę ponad 7tys km. Prosze powiedzcie mi co ile (prawidłowo) powinno wymieniać się olej w silniku? Inspekcja w BMW pokazuje że po przejechaniu 25tys km ale wydaje mi się to śmieszne. Jak to jest naprawdę-to mój pierwszy diesel i nie chcę narobic sobie "gnoju" dlatego wolę zapytać.

Moje autko: e46 320td 150KM przebieg 167tys km (rzekomo prawdziwy) 2002r, brak wycieków i poboru oleju podczas eksploatacji.

Z góry dzięki za odpowiedz

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano

Witam,

jak lejesz olej zgodny że specyfikacja do swojego auta to wymiana tak jak pokazuje komputer co 25tys. Zależy też od stylu jazdy, jak ostro pilujesz to zdrowo rozsadkowo lepiej skrócić okres wymiany. Mimo wszystko jak napisał kolega wyżej jak mija rok to i tak czas na zmianę.

Pozdr

Ps. Jest osobny dobry temat o olejach polecam.

viewtopic.php?f=88&t=195183