Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeżeli masz navi professional (16/9) to bezpieczniki od navi, radia, zmieniarki, telefonu itp. są z tyłu po prawej nad akumulatorem. Tam jest jeden duży, który odcina wszystko, ale nie pamiętam numeru, chyba na poz 3 od prawej. Moim zdaniem tam leży przyczyna.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

olałem sprawe na pare miesiecy ale znowu wracam z tematem.

powiedzcie proszę czy jest możłiwe aby uszkodzone BM54 powodowało brak pradu w Navi, zmieniarce i nie świecenie ekranu dotykowego??

nie mozna właczyć nic,

moze kurcze monitor mam jakiś zepsuty??

hilfe bo nie chce płacic i płacic za cos co nie przynosi efektów.

Opublikowano
olałem sprawe na pare miesiecy ale znowu wracam z tematem.

powiedzcie proszę czy jest możłiwe aby uszkodzone BM54 powodowało brak pradu w Navi, zmieniarce i nie świecenie ekranu dotykowego??

nie mozna właczyć nic,

moze kurcze monitor mam jakiś zepsuty??

hilfe bo nie chce płacic i płacic za cos co nie przynosi efektów.

A nie masz we Wrocku kogoś rozsądnego z testerem BMW? Jak sie podepniesz to będziesz wiedział wszystko, po co wróżyć z fusów na forum.

A propos, ten wątek jest o E39, a w tym modelu nigdy nie było ekranu dotykowego. O jaki model BMW biega?

Opublikowano

sorki ponisło mnie z tym dotykowym panelem- to jest bmw e39 oczywiscie 2002 :)

Powiedz proszę o jaki tester BMW chodzi?

kumaty facet z Wrocka powiedział że aby sprawdzić wystarczy podpiąć zwykle radio bmw- czy to prawda??

Opublikowano

E39 najprościej i najlepiej testować DIS-em (GT1 lub OPS lub też OPPS). Sporo warsztatów ma też już na wyposażeniu ICOM-y, a niedawno (czerwiec 2013) wyszedł ICOM drugiej generacji, ale to tylko do wiadomości.

Jeśli chcesz sprawdzić czy BM54 robi problem, to go wypnij. Ja niedawno naprawiałem moje BM54 i navi chodzi normalnie po wypięciu modułu radia. Uważam też, że wystarczy wyciągnąć bezpiecznik od radia żeby to wyeliminować, ale nie testowałem tego sposobu.

BM54 jest sterowane sygnałem cyfrowym z boardmonitor-a, a zwykłe radio ma swój własny panel, więc obawiam się, że nie do końca będzie działało. Jednak 100% pewności nie mam, tego też nie testowałem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uffff,

Audio odpalone:)

zawiozłem auto do elektryka i rozbebeszył całe auto i wiazki były wczesniej "kombinowane"

Naprawił to i teraz wszystko niby ale.... tylko tony wysokie.

Średnie i bas nie gra wcale.

Mam SYSTEM DSP i wzmacniacz 6905-119- elektronik obstawia że spalone sa końcówki mocy w tym wzmacniaczu.

Czy ma racje??

Pytam bo nie wiem czy kupowac nastepny wzmacniacz albo jechac z tym do elktronika aby wymienił końcówki mocy.