Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zadam głupie pytanie, ale próbowałem znaleźć info na ten temat i nie znalazłem. Rozumiem ze wypalanie dpf włącza sie automatycznie po spełnieniu wszystkich wymagań. Widziałem na YT ze podłączaja sie BToolem i tam w aplikacji widać ze ubywa tej sadzy jak zaczyna sie proces wypalania. Moje pytanie czy jest jakaś kontrolka, która mówi nam o tym, że rozpoczął się proces wypalania sadzy ?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tak faktycznie kontrolki brak, trzeba obserwować auto co do wypalaniu Dpf zaczyna głośniej chodzić temperatura w komorze silnika wzrasta, choć ciężko to wyczaić, z rury wydechowej bije gorącz. Wiem że jest możliwe u jakiegoś dobrego elektryka podłączyć diodę schowaną np. w lusterku, bo auto podczas dopalania ponoć korzysta z grzania szyby czy innego systemu elektroniki, można się podpiąć i wtedy widać kiedy jest proces, słyszałem że u mnie w mieście robią takie cuda za 400-500 zł ale jeszcze tego nie potwierdziłem i zastanawiam się czy warto?