Skocz do zawartości

SZYBKIE PYTANIE !! PROSZE O POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś po raz kolejny padła mi 3 cewka w moim E 46 318i 2001r. 2.0. 143KM (dodam, że stare cewki były z BREMI)

kupiłem cewkę zapłonową NGK, chce dzis założyć sciągnąłem pokrywę wyjąłem starą, włożyłem nową, i ku mojemu zdziwieniu, nie da rady odpalić, kreci i kreci, i nie odpali, jak tak kreci to tak jakby na 2 baniaki tylko chodził, WIĘC MOJE PYTANIE, czy trzeba PODŁĄCZYĆ POD KOMPUTER I WYKASOWAĆ BŁĘDY i DOPIERO WTEDY ODPALI ?

bo nie wiem co się dzieje....

PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ !!

Opublikowano
Nie trzeba podłączać pod komputer, musiałeś coś spartolić przy podłączeniu, sprawdź dokładnie na spokojnie połączenia i nie martw się bo zepsuć to w sumie nic nie mogłeś.

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano
  • Autor
ale niby wszystko jest dobrze podłączone, dodam, że akumulator mam lipny, bo zakrece raz i kreci i nie odpali, wykonam ruch kluczykiem znow w celu odpalenia i akumulator rozładowany ;/ nie wiem ock....
Opublikowano
  • Autor
Relacja Live, przekreciłem zapłon zostawilem tak na 15s, potem krece i odpalił, ale załapał na 2 baniaki...i nie wiem co jest grane, skoro wymieniłem cewki na nowe, a świece mają coś do tego ? ( 2 miesiące temu zakładałem nowe świece)
Opublikowano
sprawdz czy podpiełes odpowiedni kabel do odpowiedniego cylindra ...moze pomieszałes kolejnosc tak mi to wygląda
Opublikowano
  • Autor
Już jest ok, odłaczyłem wszystko i na nowo podłączyłem :) póki co, śmiga dobrze, teraz pytanie czy kontrolka SILNIKA pomarańczowa zniknie sama po pewnym czasie, czy trzeba jechać wykasować ?:)
Opublikowano
Mój mechanik mówił że czasami uszkodzona cewka może uszkodzić sprawną świecę. Ile w tym prawdy to nie wiem.