Skocz do zawartości

320-nie pali na 1 cylinder.sterownik do wymiany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.moj problem polega na tym iz nie pali mi na jeden cylinder.odrazu mowie ze wymienilem cewke swiece, zamienialem cewki i ciagle problem jest na tym jednym cylindrze.mierzylem cisnienie w cylindrach ktore jest ok wtryskiwacze sa ok .sprawdzone juz kable od wtyczek i tak dalej.sprawdzilem wszystkie kable czy gdzies nie ma zwarcia i jest ok.byl podpiety pod kompa co wykazalo mi ze wtyczka nie dostaje impulsa ze sterownika co za tym idzie nie ma iskry.jedyne rozwiazanie wedlug mnie to wymiana sterownika tego co jest pod maska bo wszystko inne jest ok i tu moje pytanie czy moze jeszcze cos sprawdzic bo nie chce kupowac sterownika ktory nic nie pomoze i wywalac pieniadzy w bloto.

ps.moze jest ktos z was kto mieszka w okolicach malbork i ma silnik 6 cylindrowy aby podmienic sterownik i zobaczyc czy to pomoze?

moj sterownik to siemens 5wk9 015 dme MS41.0 1 7744 897 B czy np stereownik siemens 5wk9 002 dme MS41.0 1 703 808 bedzie pasować?? czy musze byc dokladnie te same numery sterownika??

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano

chyb najgorszy syf jaki możesz mieć z tym siemies em :P

jak bys mieszkał w okolicy mnie to bym Ci pozyczył bo mam taki sterownik na zbyciu i jak by okazalo sie ze to sterownik, to bym mogl Ci go sprzedac:P

Opublikowano

bo tu wszystko musi byc oryginałl. sonda, przeprlywka czujniki itp inaczej eda ciagle jaja

juz 3 e36 robilem na tym i wiem jak jest