Skocz do zawartości

Proszę o opinie czy to dobra oferta LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chce założyć LPG do E91 325i, N52, oferta jaka dostałem to:

* sterownik: STAG 300-6 ISA2 (ciągła, automatyczna modyfikacja mapy

gazowej)

* reduktor: KME GOLD (przeznaczony dla aut o mocy do 300 KM)

* wtryskiwacze: HANA (czerwony lub zielony)

* zbiornik toroidalny wewnętrzny w koło/schowek

* wlew gazu pod klapką wlewu benzyny

Cena powyższego zestawu to:

* kompletna instalacja gazowa (3000 pln)

* montaż instalacji gazowej (800 pln)

moje spostrzeżenia, reduktor jak najbardziej ok, a co do reszty to prosze Was o opinie czy ten sterownik bedzie odpowiedni i jaka jest różnica między wtryskiwaczami HANA czerwonymi lub zielonymi.

Na co jeszcze zwrócic uwage przy montażu LPG?

Edytowane przez Magker

Opublikowano
  • Autor
nie zastanawiałem się bo się na tym nie znam, proszę o bliższe informacje na temat reduktora blos i potrzeby jego jak rozumiem "dołożenia" do wymienionej przeze mnie instalki
Opublikowano

Kolego Magker, przede wszystkim musisz wiedzieć, że norbi_1221 to nasz forumowy troll, wypisuje bzdury i wprowadza w błąd niewinnych ludzi. Blos w sekwencji to absurd techniczny, a nawet koncepcyjny - zupełnie bezcelowy, sprawiający wiele niepotrzebnych problemów i nie przynoszący ŻADNEGO pożytku. To tylko kolejny poroniony pomysł naszego norbiego :mad2:

Co do zaproponowanego tobie zestawu

Wtryskiwacze HANA okej, mogą być równie dobrze czerwone i zielone. Czerwone różnią się od zielonych tylko średnicą dyszy - na czerwonych trzeba będzie po prostu ustawić ciut wyższe ciśnienie gazu.

Reduktor KME GOLD jest stabilny ciśnieniowo, ale słaby termicznie - przy 200KM nie utrzyma temperatury jak będziesz szalał na autostradzie. Najlepiej byłoby to zrobić na dwóch mniejszych reduktorach jak Zavoli S, a jeśli już chcesz jeden to dobry będzie AC R01 czerwony.

Sterownik STAG 300 ISA2 okej, ale na twoim miejscu nie polegałbym na deklarowanej "autoadaptacji". Wiele razy badałem działanie tej funkcji i za każdym razem, w każdym aucie jakie robiłem, mocno rozjeżdżało korekcję po obrotach. Gazownik powinien wystroić ci instalację ręcznie, kilkadziesiąt kilometrów jazdy z laptopem, podglądając korekty krótkoterminowe ECU benzynowego. Większość gazowników w ogóle tego nie robi i potem masz zapalający się check engine na desce itp.