Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam samochod w trakcie swapa na m50b28 i mysle nad wyborem instalacji oraz rodzaju gazu. auto uzytkuje glownie na trasie, ale chce tez niedziele czasem uzyc pelnej mocy w drifcie. auto jest intensywnie uzytkowane zarowno w trasie jak i w niedzelne drifty. szukam czegos co nie padnie po pol roku. zastanawialem sie tez nad wyborem CNG. podpowiedzcie prosze
Opublikowano

Ale jaki masz silnik? Czy to stroker M50B25 z 2.5 na 2.8 ? Czy może się pomyliłeś i chodziło ci o M50B25? a Może M52B28?

Do 190KM polecam albo AC R01 + HANA zielone, albo LR IG1 Magg/SM + HANA niebieskie. Oba zestawy poradzą sobie znakomicie. Sterownik może być STAG 300 Plus/ISA2 albo jakiś LPGTECH

Opublikowano

Brawo za inteligencję :mrgreen: Nie ma to ja sekwencja z blosem :mrgreen: Blos będzie miał osobny zbiornik gazu czy będzie się posiłkował tym samym co wtrysk sekwencyjny? Jak to byś zmontował? :mrgreen:

Jeszcze wczoraj czy tam kiedyś nie były wtryski hanna a halla i mówiłeś ze jak ich nie znam to żebym się nie wypowiadał a dzisiaj ekspert od podzespołów na stu parownikach. Ach ta neostrada :mrgreen:

Opublikowano
Brawo za inteligencję :mrgreen: Nie ma to ja sekwencja z blosem :mrgreen: Blos będzie miał osobny zbiornik gazu czy będzie się posiłkował tym samym co wtrysk sekwencyjny? Jak to byś zmontował? :mrgreen:

Jeszcze wczoraj czy tam kiedyś nie były wtryski hanna a halla i mówiłeś ze jak ich nie znam to żebym się nie wypowiadał a dzisiaj ekspert od podzespołów na stu parownikach. Ach ta neostrada :mrgreen:

HAHAHAHAHAHAHAA

Wtryski Halla są w V12 przy silniku.

Wtryski Hanna są do gazu, jaki ty jesteś ciemny....

Blos z sekwencją to wyzsza szkoła jazdy, aja bym wiedział jak to zamontować.

Opublikowano

Nie jestem ciemny przecież wtryski halla sam mówiłeś że są do gazu. Wkleję twoj kolejny post

włoże instalacje sam, i zobaczycie, jak będzie u mnie chulać, 4 mega parowniki, 2 odpowietrzniki, zmocnione rury zamiast odm, zielone halla wtryski, filtr dwu fazowy :)

I nie mówi że jestem ciemny bo znowu wychodzi inaczej.

Opublikowano
Widocznie się pomyliłem, ale ty też powinneś wiedzieć, co to są wtryski Hanna a co to są Wtryski Halla, jest różnica ? Jest!
Opublikowano
Przecież ja to wiem, dlatego tam ci zwróciłem uwagę i oczywiście było że się nie znam... I to nie jeden post pisałeś halla tylko w kilku postach więc częsta pomyłka...
Opublikowano
Przecież ja to wiem, dlatego tam ci zwróciłem uwagę i oczywiście było że się nie znam...

Przecież się pomyliłem, mogłem tak stwierdzić :D

Opublikowano

Nie mam. Wysuszył mi silnik wystrzeliło mi maskę i nie mam już przepływki bo wybuchła zaraz po tym jak mnie o tych rzeczach poinformowałeś.

Wymontowałem bo tak mi powiedziałeś :mrgreen:

A tak na poważnie już CI raz pisałem jak chcesz wiedzieć to poszukaj bo nie mam zamiaru się powtarzać szczególnie osobie co nie ma żadnego pojęcia o LPG. Ja znam tylko podstawy jakie użytkownik powinien wiedzieć, ale Twoja wiedza czytając wypociny jest na poziomie gimnazjalisty co wie tylko że samochód ma koła i kierownice.

Opublikowano

Widać że dresiki lubią ostre zakręty i łowić rybki z mamą na stawie w BMW siedziec i pierdzieć :mrgreen:

Zapytałem się grzecznie, bo chciałem tylko skomentować, a po za tym poleciłbyś mu taką mieszanke instalacyjną jaką masz u siebie, ja bym dodał pare rzeczy i facet byłby zadowolony :)

Ale widać kto lubi nabijać posty:)

Opublikowano
Ale co tu dodawać? Dlaczego z góry zakładasz że trzeba coś dodawać? Co dodać? Mamy reduktor, wtryskiwacze, miedź, wielozawór i butlę. Do takiej instalacji nic dodawać nie trzeba. Dodaj sobie do swoich wtrysków benzynowych po 4 gaźniki to wyjdzie na to samo co sekwencja+blos.
Opublikowano
A filtry? a odpowietrznik ? a wylot gazu? a programowanie sond? widać że nie wiesz o czym rozmawiamy :D
Opublikowano

norbi_1221 czy ty masz nas za idiotów? Przecież nikt nie montuje sekwencji z blosem, to jest jakiś twój absurdalny wymysł, tylko wprowadzasz w błąd nowicjuszy...

W ogóle co to są regulatory powierza? Po co aż dwa? Kolejna z buta wzięta nazwa czegoś co nie istnieje, byle brzmieć mądrze...

Co to są czujniki stopnia sprężania parownika? Nawet pojęcie "stopień sprężania parownika" nie istnieje...

Kolejna sprawa - wtryskiwacze halla - takie coś nie istnieje. Tak samo wtryski Hanna.

No i kolejna próba zabłyśnięcia

A filtry? a odpowietrznik ? a wylot gazu? a programowanie sond? widać że nie wiesz o czym rozmawiamy :D
Tutaj chyba tylko filtry mają sens.

Odpowietrznik - co to takiego?

Wylot gazu - jaki wylot? Przecież są już wtryskiwacze.

Programowanie sond - czy ty w ogóle wiesz co to jest sonda lambda?

norbi_1221 skończ już ten cyrk, naprawdę, bo tylko się pogrążasz. Opowiadasz bzdury ludziom którzy co nieco wiedzą i nie łykną twoich bajeczek. Tylko robisz z siebie pośmiewisko...

Założycielu tematu, kolego szynski425, możesz ignorować bzdury które wypisuje norbi_1221. Już zaraportowałem jego posty, mam nadzieję, że moderatorzy posprzątają.

Opublikowano

Z dodatkiem komputera blosa i trochę pieprzu żeby mieszanka była smaczniejsza, wyloty lewego powietrza do odsysania gazu i łykania go przez filtr żeby zwiększyć 10 razy stopień kompresji gazu w reduktorze i nie musieć zakładać 10 reduktorów pod tylną kanape i dzięki temu uniknąć demontowania fabrycznej klimatyzacji

Człowieku... odstaw ten towar

Opublikowano
Z dodatkiem komputera blosa i trochę pieprzu żeby mieszanka była smaczniejsza, wyloty lewego powietrza do odsysania gazu i łykania go przez filtr żeby zwiększyć 10 razy stopień kompresji gazu w reduktorze i nie musieć zakładać 10 reduktorów pod tylną kanape i dzięki temu uniknąć demontowania fabrycznej klimatyzacji

Człowieku... odstaw ten towar

Ja lubie jak jest bogato :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
spokojnie... i tak niewiele z tego rozumiem. male sprostowanie silnik m52b28. polecono mi instalacje stag 300 isa2 z listwa ac w01 i reduktorem acr01. co sadzicie o tym rozwiazaniu?