Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zmieniłem z przodu sprężyny na eibach -30 prokit i auto nie obnizyło się wystarczająco ( 1-2 cm za mało). Mechanik powiedział, że jest za twarda i lepsze to nie będzie. Dodam, iż posiadam amory ze sportpakiet II. Może jak zrobię kilkaset km to samo to siądzie czy obciążąć czymś komore silnika? :o
Opublikowano

Mialem pro kity , z czasem siądzie.A nie opiera się na odbojach?

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
NIe, wszytsko ladnie siedzi. Troche sie wkurzyłem bo kasa wydana a efekt mierny. Może na noc nawkładam takie metalowe kolnierze to silnika, pomoże coś?:D
Opublikowano

Po co kombinujesz.Powinny siąść po paru miesiącach.Chyba,że źle dobrane.Moje po wymianie siadły ok 2 cm.Reszta tak do pół roku.

Opublikowano

Może miałeś wcześniej springi z m-pasztetu,albo opcji 226.one są około 2 cm niższe i na pro kitach nie widać tak tego.Daj fotke i na jakiej feldze i oponie.

Opublikowano (edytowane)

Za wysoko, ja na pro kitach -30. 225/45/17 i dystansie 15mm z przodu miałem jakies 1.5-2cm od błotnika do opony.Ja miałem opcję 226 i miałem niższe górne talerzyki od znajomego co miał zwykły zawias.Może to przez to.

Edytowane przez panorafix
Opublikowano
Dodam jeszcze, że mam strasznie lyse opony więc ten 1cm mozna już dodać jak wymienie gumy. Ale chyba dalej za wysoko będzie
Opublikowano
Chyba, że te 30 oddam a wezme jakieś 40-50 xD Bo jednak um nie to dalej koza, aż się zdenerowalem znowu
Opublikowano

albo masz nieodpowiednie sprężyny do swojego silnika i wersji nadwoziowej albo źle założone co raczej wykluczam

weź sporline będziesz zadowolony

Opublikowano
Coś za wysoko Ci to auto stoi z przodu jak i z tyłu. Moje takie jest ale na seryjnym zawiasie. Ty masz jeszcze Coupe, więc powinno jeszcze niżej siedzieć. Nie kupiłeś tych sprężyn dla jakiegoś 330d? Teraz będę zmieniał u siebie zawias na bilsteiny i pro kita. Mam nadzieje, że siądzie dosyć niżej, bo wszystko mam odpowiednie dla mojego modelu.
Opublikowano
Coś za wysoko Ci to auto stoi z przodu jak i z tyłu. Moje takie jest ale na seryjnym zawiasie. Ty masz jeszcze Coupe, więc powinno jeszcze niżej siedzieć. Nie kupiłeś tych sprężyn dla jakiegoś 330d? Teraz będę zmieniał u siebie zawias na bilsteiny i pro kita. Mam nadzieje, że siądzie dosyć niżej, bo wszystko mam odpowiednie dla mojego modelu.

No w sklepie wyraznie powiedziałem, że dla 318. Z tyłu nie wymieniałem bo nie odczowam takiej potrzeby:)