Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam potrzebuje pomocy padl mi joystick idrive nie wiem jak go wymienic co mam zrobic by go wymontowac ma ktos jakies film albo zdjecie bo nie mam pojecia jak sie do tego zabrac..z gory dzieki za pomoc :mad2:
Opublikowano
Witam.Wymiana pokretla do idrive jest stosunkowo prosta.Potrzebny ci bedzie jakis niezbyt ostry przedmiot najlepiej plastikowy w krztalcie klina.Natepnie zdejmujesz pokretlo pociagajac z dwoch stron rownoczesnie do gory.Mieszek z dzwigni zmiany biegow pociagniesz do gory ale z niewielka sila i zawin do gory pozniej wloz ten klin od strony hamulca recznego (w rogu podlikietnika) i podwaz ostroznie, nastepnie powtoz te czynnosc podwazajac z obu stron przesuwajac sie do konsoli.Nie boj sie uzyc troche sily :-)Pod spodem znajdziesz dwie sroby lub cztery jak masz LCI odkrecasz i wymieniasz.Musisz jeszcze odlaczyc kabelek idacy do przycisku MENU i wyjac popielniczke.To tyle,ja tak robilem i bylo ok.Zycze powodzenia.