Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam BMW 525e e-28 i jest bardzo słaba. jak mu depne gaz do końca to odczuwam jakby chciała iść jak burza ale nie może. Pomóżcie mi co sie z nią dzieje. POZDRAWIAM
Opublikowano

Opisz precyzyjniej objawy, to może coś poradzimy.

Bo temat to mamy temat-rzekę Amazonkę :duh:

Jaką się, szarpie, przerywa, czy tylko muli, przy jakich obrotach najbardziej to czuć, czy gdy jest zimna, czy ciepła :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
No witaj. Muli go przy ruszaniu, ja mu w "deche" a on nic, jakbym mu lekko gaz wcisnął. Na 4-tym biegu przy 3,5tys. obrotów to ona wogóle nie "ciśnie". Może to wina filtru powietrza????
Opublikowano
Od kiedy masz tę E28 i co przy niej do tej pory zmieniałeś (w silniku) :?:

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
tą beeme mam od jakiegoś roku, z 2 miesiące temu zauwarzyłem że silnik jest zmieniony na 2,0, czy to morze być przyczyną :?: A ja nic więcej nie grzebałem.
Opublikowano

A skąd wiesz, że masz 2.0 a nie Etę :?:

Oba silniki "na oko" są bardzo podobne.

Facet, jeżeli jeździsz tym samochodem od roku - i jak piszesz gdzieś w innym wątku, robisz nim dużo kilometrów - a nie wiesz w jakim stanie są np. filtry, to się dziw, że zaczął kuleć :!:

Samochód jest jak dziecko.

Jako "tatuś" masz wobec niego sporą listę obowiązków, które według instrukcji przypadają raz na 10, 20, 60, 80 tys. km, albo raz na rok, dwa lata...

Nie wypełnisz ich, to "dziecko" może się ciężko pochorować, pójdzie do szpitala i jeszcze ci zemrze :shock: :wink:

Wymiana oleju w silniku i wkładu filtra oleju, to nie wszystko.

Najpierw zmień normalia, czyli filtr powietrza, świece zapłonowe i filtr paliwa (nawet jeżeli jeździsz na LPG). Zobacz jak będzie jeździć po tych wymianach. Jeżeli dalej będą problemy, to będziemy się martwić.