Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Przymierzam sie do montazu instalki LPG, w gre wchodzi tylko sekwencja.

Czy ktos moze polecic jakis dobry warsztat zajmujacy sie montazem sekwencji najlepiej z Dolnego Slaska ???

Jakich firm sekwencje polecacie ?? PRINS ?? BRC ?? moze jakas inna firma ?

We Wrocku zawolali mi 4600 za BRC a za Prinsa 5800 :mad2:

Jak sie sprawuje sekwencja z silniczkiem M50 ?? jakies refleksje, sugestie ? Jaka powinna byc realna cena ???

Temat moze powielany, ale postep jakis w LPG jest :D

Z gory dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No, temat baaaardzo powielany, a odpowiedź prawie zawsze taka sama:

Nie jest istotny producent instalacji wtrysku sekwencyjnego w fazie lotnej, tylko ten gazownik, który ją zakłada! Jeżeli on ma niewystarczającą wiedzę, to możesz mieć poważne problemy z silnikiem. Jeżeli założy poprawnie, to będziesz go odwiedzał żadko, tylko na wymiany filtra i ewentualne przeglądy z regulacją (kontrolą). Tego się trzymaj.

I na koniec - silnik M50 nie ma nic przeciwko LPG, zainstalowana poprawnie, dobrze wyregulowana działa bez zarzutów.

Kai
Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi Kai, ale wlasnie o to mi chodzi gdzie znalezc dobrego gazownika od sekwencji ??

Wczesniej mialem E30 z silnikiem M20B27 i gazik II generacji, po ok 60 tys km nie mialem nawet najmniejszego "pierdniecia" na gazie, zadnych strzalow itp.

W temacie sekwencji niestety nie mam namiarow na jakis dobry zaklad montujacy instalacje gazowe, a w tej chwili jest tego sporo i nie chce miec problemow z LPG....

Wszelkie sugestie i porady mile widziane....

pzdr :cool2:

Opublikowano
Dzieki za odpowiedzi Kai, ale wlasnie o to mi chodzi gdzie znalezc dobrego gazownika od sekwencji ??

Wczesniej mialem E30 z silnikiem M20B27 i gazik II generacji, po ok 60 tys km nie mialem nawet najmniejszego "pierdniecia" na gazie, zadnych strzalow itp.

W temacie sekwencji niestety nie mam namiarow na jakis dobry zaklad montujacy instalacje gazowe, a w tej chwili jest tego sporo i nie chce miec problemow z LPG....

Wszelkie sugestie i porady mile widziane....

pzdr :cool2:

Załóż tam gdzie poprzednio skoro jesteś zadowolony nie widze problemu chyba, że sekwencji nie zakładają. Dobry gazownik od sekwencji to taki, który "zrobił" już kilka takich samochodów właśnie na sekwencji.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

jack325e moge ci polecić z czystym sumieniem firme w której instalowałem gaz to "AND-DAR "w Dąbrowie Górniczej.Miesci się na ulicy Sadowej 11 (obok Urzedu Celnego) tel.032-7955-797 oraz na kom.tel: 0-506-139-004 oraz 0-506-139-003. Właściciele tej firmy sami jeżdzą beemkami przerobionymi na gaz.Z tego co sie dowiadywłem zanim sam zainstalowałem gaz większość taksówkarzy w Katowicach którzy mają BMW lub samochód z silnikiem 6, 8 i 12 cylindrowym poleca własnie tą firme jako jedną z najlepszych.Zreszta sam jestem zadowolony z instalacji którą zakładałem u nich i nie ma z nią żadnych problemów.

PS.Przy zakładaniu instalacji nie tylko liczy się cena ale też i doświadczenie instalatora w zakładaniu instalacji w beemkach.Pozdrawiam

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
jack325e moge ci polecić z czystym sumieniem firme w której instalowałem gaz to "AND-DAR "w Dąbrowie Górniczej.Miesci się na ulicy Sadowej 11 (obok Urzedu Celnego) tel.032-7955-797 oraz na kom.tel: 0-506-139-004 oraz 0-506-139-003. Właściciele tej firmy sami jeżdzą beemkami przerobionymi na gaz.Z tego co sie dowiadywłem zanim sam zainstalowałem gaz większość taksówkarzy w Katowicach którzy mają BMW lub samochód z silnikiem 6, 8 i 12 cylindrowym poleca własnie tą firme jako jedną z najlepszych.Zreszta sam jestem zadowolony z instalacji którą zakładałem u nich i nie ma z nią żadnych problemów.

PS.Przy zakładaniu instalacji nie tylko liczy się cena ale też i doświadczenie instalatora w zakładaniu instalacji w beemkach.Pozdrawiam

Dzieki za wyczerpujace info, ale niestety odleglosc to jakies 350-400km :?

Z ciekawosci zadzwonilem i sprawdzilem cene to ok 4 tys z "haczykiem"

Jak sprawuje sie instalka u Ciebie ? jak wyglada spalanie ( o ile wzroslo ) ?? i jak z moca ?? :D

Opublikowano

Dzieki za wyczerpujace info, ale niestety odleglosc to jakies 350-400km :?

Z ciekawosci zadzwonilem i sprawdzilem cene to ok 4 tys z "haczykiem"

Jak sprawuje sie instalka u Ciebie ? jak wyglada spalanie ( o ile wzroslo ) ?? i jak z moca ?? :D

A więc tak instalacja sprawuje się doskonale i nie ma z nią żadnych problemów pali mniej więcej około 1,5 L do 2 więcej niż na benzynie, czyli od 12 do 14 litrów w mieście,nie odczuwam żadnego spadku mocy. Ale dokładną różnice można by ustalić tylko na hamowni,która wykazałaby czy jest słabszy czy nie.Instalacja, która mam założoną to sterownik Sirocco (czyli to samo co Diego ) reduktor KME Gold (do beemek lepiej założyć reduktor Gold, który mam większy zapas mocy ) a wtryski mam Matrixa. Ogólnie wszystko chodzi super :cool2:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:jawdrop: czy nikt na Dolnym Slasku nie montowal sekwencji do M50 :?: :mad2:

Wszyscy jezdza na PB ??

Widzisz... tak to wygląda.

Tak, czy inaczej, zapraszamy na Górny Śląsk :)

Kai