Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy temperatura 118C jest normalna przy 3.0 na LPG? Zazwyczaj ma temp około 106 stopni a w korku lub na niskich obrotach złapie 118 i komunikat o wysokiej temperaturze .. czy to normalne :?:

Opublikowano

W e60 jest jeszcze wisko? Masz wentylator na pompie wody osadzony? Czy jest osobny elektryczny.

Gdyby był to termostat przegrzewał by się również w trasie. Jaką masz temp w trasie? Opisz wszystko dokładnie to będzie łatwiej

Opublikowano

Możliwe, że termostat się do końca nie otwiera. Może być nawet syf w chłodnicy między żeberkami. Co prawda mam starszy samochód, ale jak zobaczyłem ile tego jest to się przeraziłem. Chłodnicy nie widać za bardzo, dopiero jak ją wyciągnąłem. masa syfu i zwłok insektów, tego chyba było najwięcej.

Jeśli w trasie masz dość wysoką, a masz i w mieście wzrasta to prawdopodobnie jest to nie otwarty do końca termostat.