Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to znowu ja, z natarczywymi pytaniami :) jestem początkującym użytkownikiem bmw, więc proszę o wyrozumiałość, do tego czasu przyszło mi jeździć p206 :P ale przechodzę do sedna.

Dziś był nieco cieplejszy dzień, po wejściu do samochodu była duchota, ale od czego jest klimatyzacja.. po kilkunastu minutach ciągłego zimnego nawiewu, cały czas była duchota w samochodzie. W zeszły tydzień oglądałem filtr kabinowy, był troche w opłakanym stanie, dziś zamówiłem nowy, w samochodzie było bardziej parno niż na dworzu. Tutaj następuje moje pytanie: czy może być to czymś innym spowodowane, niż filtrem kabinowym?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Filtr kabinowy odpowiada, żeby nie parowały szyby, np: kiedy deszcz pada i też kiedy nie zmieniasz to możesz załatwić rezystor czyli jeża. (Jeżeli się mylę to poprawcie) dziwne włączyłeś klimę i nie chłodziło ? Ja też mam do wymiany filtr nawet mi przypomniałeś he he, ale klimatyzacja działa bez problemu
Opublikowano
No właśnie nie chłodziło, cały czas duchota była w samochodzie, miałem wrażenie jakby klimatyzacja była zapchana już, ale czułem lekko zimne powietrze. Może faktycznie powinienem dać do czyszczenia klimatyzacje.
Opublikowano
Możliwe, że masz pustą i trza nabić, a wiatrak się włączał ? Cały czas na postoju byłeś czy jechałeś ?
Opublikowano
Możliwe, że masz pustą i trza nabić, a wiatrak się włączał ? Cały czas na postoju byłeś czy jechałeś ?
Jechałem, wiatrak działał na pełnych obrotach.
Opublikowano
Skoro wiatrak działał to masz pustą klimę. Przy nabijaniu niech sprawdzą dokładnie czy nie ucieka gdzieś gaz
Opublikowano
Na dniach podjadę do serwisu gdzie się zajmują klimatyzacją, dobrze, że mam blisko :) dziękuje za pomoc.