Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem się dowiedzieć, czy z cykającymi wtryskami można jeździć, tzn chodzi mi o pokonanie ok 600 km i odstawienie samochodu do domowego mechanika w swojej miejscowości. Nie chcę oddawać auta do jakichś niezaufanych magików.
Opublikowano
Pewnie, że można. Ale zawsze jest to loteria. Niektórzy jeżdżą tak miesiącami, zależy co tam się dzieje. Może lekko Ci podkładka puściła i cyka. Nikt Ci nie powie jedź nic się nie stanie bo nikt nie przewidzi czy nie uszkodzić np tłoka od złego wtrysku :mrgreen:
Opublikowano
A mógłbyś nagrać to cykanie czasem stukanie ale mam rozklekotany dwumas więc to może być od niego ? Bo u mnie jest coś podobnego i przejeździłem już tak ok 15 tyś km. Wtryski miałem sprawdzanie pod względem wydatku i faz wtrysku i były ok. Nie wiem tylko jak końcówki z jakością rozpylania. Ale mam jeszcze jedno pytanie może ktoś będzie wiedział, mam wtryski z końcówką 216 czy jeśli w kupie używane 216 z 2.0D to będzie ten sam wtryskiwacz czy może różni się jednak końcówką wtrysku ? Silnik do 3.0D 204 km EU 4
Opublikowano
Witam, chciałem się dowiedzieć, czy z cykającymi wtryskami można jeździć, tzn chodzi mi o pokonanie ok 600 km i odstawienie samochodu do domowego mechanika w swojej miejscowości. Nie chcę oddawać auta do jakichś niezaufanych magików.

Najlepiej nagraj to, masz 100% pewność że cykają wtryski ? Czy tylko poczytałeś o tym co może cykać w dieslu bmw ?

Ja też tak myślałem i poszło 1xxx zł dla serwisu boscha a wtryskiwacze i podkładki jak nówki, końcówki jak na zdjęciach w katalogu....

http://img824.imageshack.us/img824/2807/underh.jpg
Opublikowano

Najlepiej nagraj to, masz 100% pewność że cykają wtryski ? Czy tylko poczytałeś o tym co może cykać w dieslu bmw ?

Ja też tak myślałem i poszło 1xxx zł dla serwisu boscha a wtryskiwacze i podkładki jak nówki, końcówki jak na zdjęciach w katalogu....

I jaka była przyczyna cykania u Ciebie ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
AA z tym też się spotkałem ale było to słychać tylko na pierwszych dwóch zakresach pracy dmuchawy. Po wyjęciu dmuchawy (akurat zakładałem nowy kolektor) obejrzałem ją i okazało się, że spinka na która jest na końcu i trzyma te plastikowe łopatki jest luśna i to ona powodowała cykanie/dzwonienie.
Opublikowano

Mi to jakoś nie przeszkadza już teraz jak wiem skąd to słychać. Wystarczy wyłączyć i włączyć nawiew parę razy i ustaje zazwyczaj. Objawia się najczęściej przy mocniejszym hamowaniu/ruszaniu.

Nowy wentylator nie jest tani a ten jest ciężko rozbieralny, mam w planach ściąganie kolektora do wymiany świec ale chyba nie warto nowego kupować.

http://img824.imageshack.us/img824/2807/underh.jpg