Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wpadlem na cudowny pomysl umycia lamp w srodku bo byly zabrudzone. Rozebralem wszystko co dalo sie wykrecic. Zalalem lampe woda i przy wylewaniu zobaczylem schdzace srebro z odbysnika. Z tego co sie dowiadywalem to nie da rady lampy rozkleic,,,,wiec jak cos takiego naprawic....moze ktos cos takiego juz przerabial....lampy sa teraz czyste ale co z tego skoro szpeci szhodzacy odblask.pomocy :D
Opublikowano

No to trochę nawywijałeś, lampy można rozebrać ( rozkleić na siłę ) ale to trudne i można łatwo je uszkodzić, a po złożeniu prawie na pewno będą parować.

Obawiam się, że najlepszym wyjściem będzie poszukanie używek na allegro.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Kiedys sie dowiadywalem i byly dwa rodzaje lamp zeby rozkleic i tych nie darady bo to jakis twardy klej.
Opublikowano

Jak poszło tak źle to kolego piekarnik. Temperatura 80-100ºC na 15min.

Może dłużej. Czytałem że gościo dawał na 120º ale sądzę że to za dużo. Lepiej dłużej i kontroluj czy nic się nie dzieje.

Robiłem to w depo. Tutaj jest gorszy klej jako spoiwo do obróbki ale podciąć je ostrym cienkim nożem i reszta powinna odpuścić.

Jak odbłyśnik w bardzo złym stanie to mam takie dwa kompletne z soczewkami.