Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pewien problem z nowo zakupioną siódemka.Po kupnie,podczas powrotu do domu przy raptownym wcisnieciu gazu silnik zgasł i pojawił sie kominikat "Fuel Intecion System"(nie jestem pewnien czy poprawnie napisalem drugie słowo),samochod nie odpalil,ale to byla wina rozrusznika,pozniej dzialo sie to samo,wystarczylo przekrecic kluczyk jechal dalej...ale wczoraj padł i juz nie jeżdzi.Samochod dostał jakby wigoru,zaczał sie lepiej zbierac wiec postanowilem go nagrodzic paroma litrami paliwka :) po zatankowaniu przejechal ok 200metrow i zgasł,pojawił sie wyzej wymieniony komunikat,ale zapalic juz nie chciał...po odczekaniu chwili nadal to samo,samochod został scholowany...co mogło paść? Przy przekreceniu kluczyka na zapłon paliwo "idzie",dostaje sie dalej do silnika,słyszalem ze może być to pompa wysokiego ciśnienia.Prosze o jakaś pomoc bo to moje pierwsze BMW z silnikiem o nowszej konstrukcji i nie wiem co zrobic
Opublikowano

moze byc popma moga byc wtryski a moze filtr, bez kompa ciezko bedzie cos wymyslec

swoja droga kolego jak mogles kupic auto ktore nawet nie dojechalo do domu?? chyb ze cena byla wyjatkowo okazyjna typu 4000

Opublikowano
Usterka wyszła wracajac do domu...Samochod nie zawsze gasł po wcisnieciu gazu do oporu,gdy wracalismy juz z kupionym samochodem stało sie to po raz pierwszy...a samochod faktycznie dośc tanio poszedł,ale pare rzeczy bylo do zrobienia (w tym prawdopodobnie ta pompa wysokiego cisnienia)
Opublikowano
pawdopodobnie pompa , podłacz pod kompa i sprawdz czy pokazuje jeszcze jakies inne błedy
Opublikowano
Komp pokazuje usterke układu paliwowego,narazie wtryski pojechaly do sprawdzenia
Opublikowano
Dla zainteresowanych z podobna usterka-Był to czujnik ciśnienia paliwa w pompie paliwowej
Opublikowano
W Boschu powiedzieli ze to typowa usterka,pompa jest ok,ale czujniki siadaja,okazalo sie ze mieli racje