Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Trochę poszukałem po forum ale w sumie to nic zadowalającego nie znalazłem. Czasami mam problem z czujnikami , tzn że np. dzisiaj cały dzień działały ale wczoraj nie działały i wywalało bład PDC CC-ID 195. Jak kupiłem(7 miesiecy temu) auto to po tygodniu też raz wywaliło błąd i nie działały czujniki, ale pózniej błąd sam znikł i zapomniałem o problemie na pół roku aż wkońcu teraz zaczyna być to upierdliwe bo częściej nie działają niż działają. Miał ktoś tak? Jak rozwiązać problem? Pozdrawiam Wiktor:)
Opublikowano
zdarzają sie czasem problemy z gnijąca instalacją PDC, sprawdź dokładzie całą wiązkę czy nie ma uszkodzeń izolacji, przeczyść i posprawdzaj kostki, wtyczki, styki

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
zdarzają sie czasem problemy z gnijąca instalacją PDC, sprawdź dokładzie całą wiązkę czy nie ma uszkodzeń izolacji, przeczyść i posprawdzaj kostki, wtyczki, styki

właśnie niestety też mi się wydaje że coś zasniedziało , w takim razie żeby to wszystko sprawdzić trzeba dużoo czasu;/ szykuje sie grubsza robota:(

Opublikowano

poczytaj na forum,idzie zlokalizować który czujnik nie działa i wtedy jest latwiej znalesc usterke.

Ja miałem przetarty przewod i polutowanie wystarczylo-potem zaizolowanie wiazki i jest ok

tu jest przydatna lektora

viewtopic.php?f=73&t=115529&hilit=+pdc

icon4.png
Opublikowano
poczytaj na forum,idzie zlokalizować który czujnik nie działa i wtedy jest latwiej znalesc usterke.

Ja miałem przetarty przewod i polutowanie wystarczylo-potem zaizolowanie wiazki i jest ok

Właśnie tego mi było potrzeba:) szukałem tego wątku ale sam nie znalazłem ;/ :P będę sprawdzał:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie tego mi było potrzeba:) szukałem tego wątku ale sam nie znalazłem ;/ :P będę sprawdzał:)

:cool2: :cool2: :cool2:

icon4.png