Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Po przestudiowaniu kilkunastu stron poświęconych montowaniu zamka na pilot zabrałem się za robote. Znalazłem co powinienem i tu niespodzianka - brakujące piny dorobione, kable pociągnięte pod kierownice. Idąc tym śladem znalazłem małe czarne "coś" Bosha (Alarmrelais 0 335 411 052) - kiedys do tego i pilot ponoć był, ale zaginął w akcji.

http://img707.imageshack.us/img707/2376/201305071225421.jpg

Problem polega na tym, że:

1. Nie mogę jej całkiem odłączyć bo wtedy całkiem znika centralny z klucza, a ponad to po przekręceniu kluczyka w stacyjce prócz zapalenia się lampek nic się nie dzieje.

2. Podczas szukania, którym przewodem idą sygnały do zamykania - otwierania chyba go w jakiś sposób uzbroiłem bo nie mogę odpalić auta! Dokładniej to przy przekręcaniu kluczyka słysze tylko załączające się i odłączające przekaźniki pod maską jak i te w tej skrzyneczce. Czasem choć nie zawsze przy kilku sekundowym przytrzymaniu kluczyka dodatkowo zaczynają mrygać kierunki i zamki się ryglują i otwierają samoczynnie.

3. Ktoś kiedyś widział schemat do takiej "czarnej puszki"? Ja znalazłem tylko prostą grafikę, ale nie za wiele mi ona pomaga, ponieważ nie jestem w stanie zlokalizować dokąd idzie ta masa, co tam masa - Rzesza kabli.

Tak to widać u mnie:

http://img209.imageshack.us/img209/8890/20130507145131.jpg

Tu jest ten schemacik z zaznaczonymi kolorami kabli, które są u mnie:

http://img402.imageshack.us/img402/2862/beztytuucvl.png

Próba łączenia A1 i A2, B1 i B2, C1 i C3 by zamknąć obieg tak jak to widać na schemacie nie skutkuje. A zeby nie było za łatwo to po zetknięciu A1 z + miga lewy kierunek, a A2 z + załącza prawy kierunek :)

Jakieś, jakiekolwiek wskazówki co zrobić z tym ustrojstwem? Juz sobie nawet podaruje ten pilocik, niech działa na kluczyk jak działał i niech odpali.

Edytowane przez mrhypnos
Opublikowano
Brak pomysłów? Dziś przejrzałem wszystkie te kable, odłaczyłem i połączyłem te, które odcinały prąd do stacyjki, ale wciąż słychać tylko klikanie przekaźników przy próbie odpalania... Mam jeszcze jedną opcje - pytanie. Czy w tej czarnej skrzynce w schowku gdy odłączę wszystkie kable które zostały dorobione (jest ich z 5 czy 6, a nie tak jak piszecie tylko pod pinem 24-25) coś się zmieni? Póki co to wiem tylko, że jak całkiem odłączam sterownik alarmu, po przekręceniu kluczyka oprócz tego, że palą się kontrolki na desce nie dzieje się nic. Proszę o jakiekolwiek sugestie bo przydało by się uruchomić w końcu auto. Może jakiś schemat chociaż skrzynki w schowku? U mnie jest ta z białą wtyczką.
Opublikowano

ja bym spróbował na Twoim miejscu takiego sposobu

Otwieram auto od strony kierowcy i przytrzymaj w tej pozycji kluczyk jeżeli masz moduł komfortu to szyby CI się otworzą jeżeli nie to musisz iść na czuja sam tak miałem w 524td i szwagier w golfie 3 po prostu jest to oryginalny immobilizer załaczany z kluczyka tzn. odwrotnie czyli przytrzymanie przy zamykaniu go załącza