Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam ja u mechanika jutro beda działać zobacze jak bedzie jak cos znajda to napisze mysle ze ogarna to jutro i bedzie spokoj ja mam do wymiany jeszcze odme ....
Opublikowano
Wypadanie zapłonu na 5 i 6 cylindrze. Najpierw prawdopodobnie było na jednym, ale zanim znalazłem kogoś kumatego w mieście to zaczął mi szarpać i przy przyśpieszaniu z niższych obrotów prychać strzelać w wydech. Na wolnych obrotach tylko lekko kulał na którymś garze, a jazda było mordęgą
Opublikowano
u mnie na 1 pokazuje ze wypada ......nie gasnie i nie strzela w wydech tylko kuleje tak do 3500 obr mół a pozniej idzie jakos ale to nie to max ile jechalem w takim stanie to 140:( a hasal 180:)
Opublikowano

Mi strzelało dopiero jak druga cewka odmówiła posłuszeństwa a wszystko działo się w przeciągu kilku dni. Przy jednym wypadającym zapłonie dało się usłyszeć dziwne przerywanie np jak się jechało obok muru wzdłuż drogi z otwartymi szybami. Przy jeździe jednostajnej było ok, ale jak przyśpieszałem było słychać przerywanie.

Najpierw podmieniłem 2 nowe sprawne cewki (robiłem bez kompa) nic to nie dawało. Musiałem wymienić i skasować błąd. Dziwne ale pomogło.

Opublikowano
tAK JAK U MNIE JEDNA CEWKA NIE CHODZI TO TAK SLYCHAC WLASNIE PRZERYWANIE.....A POZNIEJ CHODZI DOBRZE I ZA CHWILE ZNOWU TAK JEST MASAKRA TYLKO TEN JEDEN CYLINDER WYPADA Z GRY....
Opublikowano
Witam wszystkich... chcialem napisac o swoim problemie z autem oczywiscie juz rozwiazany...a wiec mialem ten problem ze auto mi nie chodzilo na jeden cylinder i bylo sprawdzane na dwoch komputerach na tym pierwszym pokazywalo ze wypada pierwszy cylinder wiec szukany byl problem w tym przekladane i zmieniane i nic nie pomoglo potem pojechalem na drugi komp i pokazal cylinder 5 wypada ... wiec zmieniona zostala cewka chyba padala juz niewiem na jakiej zasadzie dziala...ale na zimnym dzialala a na cieplym nie... ale juz wszystko gra ... dzieki za pomoc koledzy ...pozdrawiam...wiec przyczyna jest taka ze padaja cewki w tych silnikach czesto reszta gra jak nalezy..pozdrawiam....