Skocz do zawartości

Problem z instalacją, nowe auto.. :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem 3 dni temu samochód marki BMW E-36 silnik M43 102 KM z instalacją sekwencyjną:

Reduktor-TOMASETTO AT 09

Elektro zawór gazu -TOMASETTO AT 09

Wielozawór-TOMASETTO

Wlew gazu-TOMASETTO

Zbiornik-SATKO

Jednostka sterująca-4GAS

Wtryskiwacze-VALTEK

Filtr fazy lotnej-CERTOOLS F-77

A problem polega na tym że, gdy uruchomię silnik zapalają się kontrolki 4 i 5 a 2 wolno miga. Gdy auto się nagrzeje powinno się przełączyć na gaz ale tego nie robi. Gdy ręcznie chce przełączyć na gaz słychać cyknięcie i kontrolka 2 świeci światłem ciągłym lecz dosłownie 1-2 sekundy, po czym znów słychać pyknięcie i kontrolka 2 miga szybko. Nie wiem o co chodzi. Kontrolki pokazują ponad pół zbiornika, manometr przy butli też. Proszę o pomoc i za odpowiedzi z góry dziękuje.

Zdięcie:

http://zapodaj.net/3388e6726ff7f.jpg.html

http://zapodaj.net/3388e6726ff7f.jpg.html

Opublikowano

Strzelam że masz przepaloną cewkę elektrozaworu przy reduktorze albo przy butli.

Inna sprawa - wtryskiwacze masz największy SYF na rynku, wymień chociaż na REG FAST. Poza tym reduktor za słaby do twojego silnika, jego się montuje do 75KM, już przy 90KM ma spore problemy z utrzymaniem ciśnienia.

Opublikowano
  • Autor
Nie znam się na tym za bardzo. Jak to kupiłem to gdy jechałem do domu ok (130 km) ładnie chodziło i 190 bez problemu było może poszła by więcej... nie wiem ważne że działa.. działało hehe od chwili kupna zrobiłem nią 380 km
Opublikowano
  • Autor
Mówisz o prędkościach czy wtryskach ?? :wink:
Opublikowano
Mówię o tym, że masz badziewne wtryski i za słaby reduktor - jadąc do odcinki zarzynasz sobie głowicę i za chwilę będziesz miał wypalone zawory. Może trochę przesadzam, ale nie warto ryzykować.