Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,szukałem po forum ale chyba takiego przypadku nikt nie miał.

E38 M60B40 zaczął palić jak smok na kompie 32.3 spalanie, gazownia łyknęła mi 17 litrów na 50 km !!

Pojechałem do mechanika od razu stwierdził uwaloną sondę. Wymieniliśmy na oryginał.

Okazało się jednak że komputer nadal nie widzi odczytów z sondy. Sprawdziliśmy wiązkę od sondy do sterownika silnika i wszystko ok. Jest sygnał nie ma złamanego kabla nic. Niestety na tym stanęło... nie wiem co zrobić. Elektryk który zajmuje się e38 w Łodzi ma termin dopiero 22 Maja.

Ma ktoś jakiś pomysł ? Sterownik silnika padł ?

Opublikowano

Hej, podejrzewam uszkodzony, obwód instalacyjny sondy, napisz jaki to silnik.

Gdzie jedziesz na wymiane sondy ?

Ja mieszkam w Łodzi i moge ci polecic z czystym sumieniem, Wydawincza 5 BMW Elektronika, zaraz zbadają, szczególnie główny mechanik, taki szczupły , blond włosy :P Najlepiej żeby podszedł, bo to jest expert. Dopisz dokładniej.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Serwisuje fure n a Łagiewnickiej 6 u Wojtka i Tomka. Silnik tak jak napisałem M60B40 V8 4.0 pojemności. Sonda jest nowa sterownik jej nie widzi. Odczyty z drugiej są. Z tej nie.
Opublikowano

A no to trzeba było odrazu tak pisać.

Muszisz usunąć Błąd sondy z komputera, i dziękuje :cool2:

Opublikowano
To błąd statyczny. Zwarcie do masy albo innego rodzaju przerwany obwód. Nie widzi w ogóle napięcia na sondzie.
Opublikowano
Jeżeli wszystko jest dobrze, to coś z okablowaniem, a to trzeba przejżeć.
Opublikowano

A tą starą sonde wykrywało ?

Może trzeba było by podmienić, i sprawdzić czy łapie.

Opublikowano
Stara była dead zero sygnału nic, więc wymieniliśmy na nową a okazuje się że mogiła. W pon podjade pokręcimy pozamieniamy. Ale z tego co widze to uwalony sterownik silnikaa..
Opublikowano
Stara była dead zero sygnału nic, więc wymieniliśmy na nową a okazuje się że mogiła. W pon podjade pokręcimy pozamieniamy. Ale z tego co widze to uwalony sterownik silnikaa..

To napewno.