Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poszukaj :search: bo temat był już dużo razy poruszany. Dobra instalacja do V12 około 9tys. Nie jestem zagorzałym przeciwnikiem gazu jeśli chodzi o instalacje IV generacji ale 750-ki to nie są auta żeby jeździć nimi na LPG, to tak jak by założyć cholewy do garnituru :mad2: Co do spalania to zależy gdzie i jak się autem jeździ, silnik V12 to i tak drogi w obsłudze motor więc spalanie np. w mieście ponad 20 litrów benzyny ma jakieś znaczenie przy zakupie auta z takim silnikiem?

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
dzięki za odpowiedz przemysle sprawe , mam od niedawna internet i stad brak wiedzy na temat gazu w fugazi powiedzieli mi 12tys za montaż :doh: pozdro jony
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Instalacja w mojej firmie to koszt 8100 i masz spokój.Silnik oczywiście musi być ideał,wolne obroty,sondy,świece itd.Spalanie będzie zależne od twojej jazdy.Zawsze trzeba dodać ok 5-15% do zużycia paliwa benzynowego.Moi ludzie starają sie uzyskiwać zużycie na poziomie 110% zuzycia benzynowego.Oczywiscie na początku jest inaczej,montujesz i pali 30% więcej,ale po ponownej regulacji masz wynik już zadowalający,czasem udaje sie od razu idealnie ustawić,nie ma reguły.Jak bedziesz się decydował,weź pod uwagę kilka rzeczy:jakośc i dokładność montażu,chodzi tu głównie o montaż dysz w kolektorze,jak najmniejsza ingerencja w układ silnika,elektrykę,hydraulikę itd.Chodzi tu o to że jak pojedziesz gdzieś na jakąś naprawę gaz będzie na tyle przeszkadzający że utrudniać będzie poważnie czynnoście serwisowe,bo warsztaty bedą mówić - o jak gaz to ja się nie podejmuję - .No i oczywiście strona wizualna,to jest także częśc poprawnego montażu.Ja staram sie żeby instalacja wyglądała jak najabradziej naturalnie,czyli fabrycznie zwłaszcza w silnikach 6 8 12 cylindrów.Musisz takze zwrócić uwagę czy instalacja nie jest montowana jak najtańszym kosztem,ale to w szczegółach zajęłoby zbyt dużo miejsca żebym to opisywał,jeśli ktośzaproponuje Ci montaż w dwa dni przez dwóch ludzi możęsz już mieć jakies wątpliwości,jeśli natomiast zasugerują że zadzwonią jak zrobią i powiedzą że to ok 2 - 3 dni to może świadczyć o tym że jest dłużej,może trochę drożej ale dokładniej.Istotną rzeczą jest gwarancja,pamiętaj że większość firm daje Ci dwa lata ale masz limit km np 40tys,jak w neostradzie :) .Tu masz link do mojej aukcji,nie chcę sie tu chwalić,ale możesz mieć jakiś przykłąd jak to mniej więcej powinno wyglądać. Auta przedstawione na aukcji moim skromnym zdaniem są zrobione dosyć dobrze,sam czasem mam swój wkłąd w wygląd poszczególnych systemów. :D

http://www.allegro.pl/item91189347__nowa_instalacja_gazowa_v6_montaz_szczecin.html

W razie jakikolwiek wątpliwości służe radą,zapraszam na priv.