Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z hydrauliczną pompą skrzyni biegów SMG , w czasie jazdy auto odmówiło posłuszeństwa zablokował się na 1-wszym biegu niechce zrzucic biegu na neutral lub bieg wyżej nawet pod impą , impa pokazuje 0 bar na pompie hydraulicznej od skrzyni biegów , zostały sprawdzone bezpieczniki wszystko jest wporzadku pompa dostaje napięcie .

Czy nie wie ktoś czy jest jakaś możliwość rozsprzęglenia mechanicznego skrzyni ? co mogło by się popsuć w pompie hydraulicznej ?

Proszę o pomoc

Opublikowano

wszystko ładnie pięknie , ale jestem w tej chwili w holandii

teraz pozostały mi tylko "własne ręce" , wydaje mi sie że nie ma możliwości odblokowania skrzyni w tym aucie ale wole zapytać , w najgorszym wypadku będę potrzebował nową lub uzywaną pompę , zna ktoś jakieś miejsca , w którym mógł bym kupić nową lub używaną pompę hydrauliczną do skrzyni SMG ? lub jakis zestaw naprawczy , w sobote rozbieram pompę zobaczymy co się z nią stało , mam nadzieje że tylko się zblokowała na wysprzegliku .

jeżeli macie jakieś pojęcie na ten temat proszę o podpowiedzi , za wszelką pomoc dziękuję !

Opublikowano

Prawdopodobnie pompa ciśnienia wysiadła, a raczej sam silnik elektryczny, bo pompa jako taka jest bardzo trwałej konstrukcji. Na szczęście nie jest to droga sprawa.

Polecam mimo wszystko sprawdzić poziom oleju w układzie hydraulicznym skrzyni.

Aha, nie wiem jak w cywilnym e63, ale w M6 i M5 jest jakis przekaźnik pompy który potrafi sie zepsuć, i skrzynia nie działa. Piedoła cenowo

Opublikowano
niestety pogoda popsuła mi szyki ;/ zdarzyłem ściągnąć podłogę i zauważyłem że zbiorniczek oleju jest cały zalany , także przypuszczam że zimering puscił , silniczek pompy suchutki , czekam na poprawe pogody
Opublikowano

a więc został uszkodzony silnik elektryczny pompy , a dokładnie poszedł bezpiecznik w silniczku , lecz to jest bmw i trzeba kupić cały komplet cena w holandii 264 euro

dziekuję wszystkim za pomoc pozdrawiam

Opublikowano

Czyli tak jak obstawiałem , awaria silnika pompy smg.

Tylko mnie ciekawi co konkretnie sie wywaliło, co za bezpiecznik w samym silniku.....

• 1 rok później...
Opublikowano

witam.

może Mi ktoś pomoże:) mój problem polega na tym ze po wymianie akumulatora skrzynia smg co jakiś czas wywala jakiś błąd(żółta zębatka) i nie wchodzą żadne biegi:( inpa nie pokazuje żadnych błędów;/