Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

Czy ktoś używa Zintegrowanego Pilota Bram ( HomeLink) ?

Próbuję to od kilku dni sparować to ze sterownikiem bramy firmy Hörmann.

oczywiście mam instrukcję i tą pewność, że oba systemy ze sobą powinny wpsółpracować.

http://www.homelink.com/program/instructions/eu/1/0/1/7756/92/12/0/0/0/0/0/0/0/0/ukenglish

No i jak już mi się udało po 10000 próbie parowania pierwszej bramy to się okazało, że nowo zaprogramowany pilot (w lustyerku) działa jedynie w garażu (otwiera i zamyka) ale jak już wyjadę z garażu to już nie działa. Efekt taki jakby było za daleko. To jakaś masakra jest.

Pytanie:

Czy ktoś coś podobnego miał lub ma? No alebo jak to rozwiązać. Ja jeszcze nie dzwoniłe do ASO by o to pytać. Próbuję sam coś się dowiedzieć.

Macie jakieś pomysły i doświadczenie ?

:mad2:

XmaX
Opublikowano
Pewnie niewiele pomogę ,używam pilota w lusterku do 3 bram od sierpnia 2012 ,działa ok - myślę ,że tylko serwis ...
Opublikowano

Zaprogramowałes bez problemu?

I czy to są jakieś markowe bramy - słowniki czy mało znanej marki ?

XmaX
Opublikowano
Wiesz, niewiele mogę powiedzieć o bramach ,programowałem z instrukcją i nie miałem nigdy żadnych problemów (oczywiście oprócz usterek samych bram) :D
Opublikowano
Mam dwie bramy marki Horman . Po długim i nudnym programowaniu udało się uruchomić home link. Bramę garażową otwiera jak auto jest w garażu. Po wyjechaniu z garażu drzwi otwarte zamyka. Jednak zamkniętych drzwi już nie otwiera. Tak jest za każdym razem. Nadajnik ma pewnie za słabą moc. Otwieram za pomocą pilota horman .Kupiłem u Hormana za ok. 115 zł pilot dukanałowy mocowany w gnieżdzie zapalniczki. Działa o niebo lepiej. Dodatkowa zaleta, działa na własnym zasilaniu z baterii. Pilot w lusterku działa tylko przy włączonym silniku.Dwie wizyty w serwisie nic nie dały. Według nich wszystko jest OK. Bramę wjazdową na posesję otwiera i zamyka bez problemu. Generalnie ten home link to wyrzucona kasa w błoto .
Opublikowano
Rzeczywiście słabym punktem Home Link jest to ,iż działa przy zapalonym silniku ,u mnie jest ok ,ale widzę ,że w Europie nie bardzo :wink:
Opublikowano

dobra panowie zrobiłem.

Problem polegał na tym, że siłownik Hormana jest na kodach zmiennych i nalezy wybrac drugi opisany w instrukcji sposób programowania, czyli po zaprogramowaniu przycisku w lusterku należy podejść do siłownika wcisnąć na nim przycisk P (program) wrócić do auta i przytrzymać 3 sek nowo zaprogramowany przycisk w lusterku.

Siłownik dodaje sobie nowego pilota i to koniec.

Efekt jest taki, że już mogę otwierać i zamykać garaż będąc 20 min przed bramą a nie jak pisałem w pierwszym poście, że brakuje mi zasięgu.

jeden z kolegów też napisał, że ma taki efekt. Myślę, że to rozwiąże mu problem.

całość zrobiłęm w 5 min, podobnie drugą bramę, całkiem nie markową.

XmaX